CAMPIONAT D’ESPANYA D’ESCACS 2021 SUB-12

Els escaquistes del Catalonia-Joviat Hugo Uber i Marc Tarragó passen la dura prova del campionat estatal sub-12 de Salobreña amb bona nota. Ambdós jugadors van prendre part a l’estatal sub-12, tant de ritme clàssic, disputat del 5 al 7 de juliol, amb 9 rondes de 75 minuts i 30 segons d’increment per jugada, com de ritme ràpid, jugat els dies 8 i 9 de juliol, amb 9 rondes de 10 minuts amb 5 segons d’increment.

El Marc i l’Hugo

Els campionats estatals es caracteritzen per la duresa del ritme de joc i per les moltes sorpreses que donen els rivals “tapats” (amb un ELO per sota del seu nivell real) i per la motivació de tots els participants.

Uber sortia 12è del rànquing dels 164 participants. A les quatre primeres rondes va anotar 3,5 dels 4 punts possibles. En la cinquena es va enfrontar al campió català Daniel Salinas, amb qui va encaixar la primera derrota del campionat. Uber no es va arronsar i a les tres següents rondes va sumar 2,5 dels tres punts en joc, quedant amb opcions d’entrar entre els 10 primers classificats. L’enfrontament a la darrera ronda amb el 5è del rànquing inicial, David Alonso, li va ser desfavorable i finalment va aconseguir la 18a posició amb 6 punts.

Tarragó començava 42è i va defensar amb èxit la seva condició de favorit en el primer enfrontament. En les tres següents rondes però, només va poder anotar mig punt dels tres en disputa. Malgrat que va aconseguir puntuar en quatre de les cinc següents rondes, els 5 punts assolits no li van servir per superar el seu rànquing inicial, obtenint tot i així una meritòria 55a posició.

El campionat se’l va endur de forma inapel·lable Dani Tabuenca, líder en solitari amb 8 punts, seguit d’Alonso Feal amb 7,5 i Víctor Navarro amb 7. El primer català va ser Daniel Salinas, 5è amb 7 punts, seguit d’Alex Villa 12è amb 6,5 punts i Xavier Mompel 16è amb 6 punts, malgrat haver patit una gastroenteritis que li va fer perdre una partida.

En el campionat de partides ràpides Dani Tabuenca va repetir resultat, campió amb 8 punts. El català Alex Villa va aconseguir la tercera plaça i Hugo Uber, aquesta vegada si, va classificar-se entre els  primers, aconseguint una brillant 8a posició amb 6,5 punts, després d’encaixar una inesperada derrota a la primera ronda. Tarragó també va millorar resultat respecte el ritme clàssic, aconseguint la 31a posició amb 5,5 punts.

Dan Clotet serà el proper a mesurar forces al campionat estatal sub-14, que es disputarà del 12 al 17 de juliol.