CAMPIONAT D’ESPANYA D’ESCACS 2021 SUB-14

Finalitza la participació d’escaquistes del Catalonia-Joviat als campionats estatals: Dan Clotet acaba 34è en el seu primer any a la categoria sub-14 en el torneig disputat a Salobreña del 12 al 17 de juliol.

El campionat es va jugar a nou rondes de 90 minuts amb 30 segons d’increment per jugada pel sistema suís. Inicialment el ritme havia de ser de 75 minuts amb 30 segons d’increment, però la presència de dos Mestres FIDE entre els participants va fer que calgués adaptar el reglament. Cal destacar que la participació va ser de rècord: 176 inscrits, d’entre els quals 35 catalans.

Clotet va començar amb molta força, fent el ple a les tres primeres rondes, batent  rivals com els campions català Serni Ribera i canari Diego Moreno. Però en les següents tres rondes, malgrat jugar bones partides, només va aconseguir anotar mig punt . En el tram final del campionat va poder sumar 2 dels 4 punts i aconseguir-ne un total de 5,5 i la 32a plaça, millorant amb escreix la 59a posició del seu rànquing inicial. Clotet també va aconseguir un bon grapat de punts d’ELO FIDE, que en la propera actualització l’haurien de deixar fins i tot per sobre de l’actuació assolida de 1838 en el torneig.

El campionat va ser per Diego Macías, que va empatar a 8 punts amb el segon classificat, Diego Vergara. El Mestre Fide navarrès Javier Habans es va haver de conformar amb la tercera posició, però es postula com a aspirant al títol per al proper any, amb Macías i Vergara ja al sub-16. El millor català va ser Daniel Salinas, que va aconseguir la 8a plaça. Salinas havia quedat 5è en categoria sub-12 i va participar també al campionat sub-14. Clotet va ser el 10è català millor classificat.

El 17 i 18 de juliol molts dels participants al campionat de ritme clàssic van repetir al campionat estatal de partides ràpides sub-14: 9 rondes de de 10 minuts amb 5 segons d’increment per jugada. Hi van prendre part 152 jugadors. Macías, Vergara i Habans van repetir podi en el mateix ordre, mentre que Clotet, que sortia el 43è del rànquing, va aconseguir remuntar fins la 37a posició final -9è català- amb 5,5 punts.

Crònica de Marc Clotet


@angelbc

Author: @angelbc

Deixa un comentari