INICI

 • Lliga catalana d’escacs. Desena ronda

  Punt definitiu per evitar ensurts.

  Amb la victòria d’avui a Barcelona contra l’Agustí, el primer equip assegura la categoria a manca d’una ronda final. Els nostres rivals d’avui estaven lluitant per evitar aquesta 8a posició que t’envia a la promoció, i diumenge tindran un ull posat en el nostre matx contra l’actual 8è equip, el Tarragona que vindrà a buscar una victòria encara que sigui per la mínima.

  Els nostres gràcies a les victòries de Cristian, Juli, Ramon i David, junt amb els empats de Lluís, Marc i Jesús amb sumat i obtingut el 5,5 a 4,5.

  L’equip del Tres Peons ja és nou equip de Divisió d’Honor, Felicitats!
  Crònica @angelbc


 • Conferència de Jordi Magem

  El dijous dia 23 es va dur a terme la primera activitat del nostre aniversari.

  Expectació davant de la primera activitat pels 75 anys del club, i realment va captivar l’interès del públic assistent.

  En Jordi Magem iniciava la seva conferència amb els nombres de jugadors federats i participants catalans en plataformes de joc d’escacs, i va ser un bon inici ja que les dades van sorprendre. Seguia amb el que van ser les primeres trampes i formes de distreure al rival. Alhora feia esment d’esdeveniments importants que molts hem tingut presents, però aportava detalls que la majoria desconeixíem.

  A mesura que avançava la conferència deixava constància dels seus coneixements en aquest món, assenyalant com de prop va viure moments en que alguns van decidir fer trampes per guanyar. Tot il·lustrat amb una projecció en pantalla molt ben treballada.

  Al mateix temps, va aprofundir en els canvis que la tecnologia va aportar a partir dels anys 80 i especialment els 90. Com les primeres bases de dades van influir en el joc, els primers mòduls d’escacs, el desenvolupament dels mateixos amb les seves diferents formes de ser programats, fins acabar en els grans processadors en xarxa.

  L’historial del Jordi en els escacs ha arribat molt lluny, i escoltant-lo en aquella hora i mitja ens fa entendre a tots els que vam estar presents, la seva dimensió quan parla d’escacs.

  Felicitats al Jordi per la conferència i a tots els presents per assistir.

  Crònica @angelbc


 • Lliga catalana d’escacs. Novena ronda.

  Final pels 4 darrers equips.

  Excepte per l’equip A els altres 4 han acabat la Lliga.

  El primer equip 4t en la classificació, rebia a casa al Gerunda 3r i no ha donat opcions als nostres, al guanyar per 2,5 a 7,5. Solament ha puntuat el Maurici Tarragó, i empats de Cristian Hernández, Joan Mellado i Joan Carles Sampera. I han tombat el rei Juli Pérez, Salvador Armengol, Ramon Menac, Dan Clotet, Marc Tarragó i Joan Pérez.

  Malgrat tot, estan a dues rondes del final on poden obtenir els punts necessaris per evitar el descens en una lliga molt complicada. Diumenge a Barcelona contra l’Agustí, el 7è classificat a un punt de nosaltres, tan l’empat, com clarament la victòria, ens serien molt favorables.

  Finalment el segon equip no ha pogut amb la seva lluita final amb l’Avinyò, quedant segon a mig punt. La seva victòria amb el Sant Esteve per 2,5 a 5,5 l’ha deixat a les portes, però l’Avinyó ha guanyat per la mínima 4,5 a 3,5 a l’Olesa. Han guanyat Ferran Gràcia, David Armengol, Ildefons Hernández, Andreu Casamitjana i Núria Jornet per incompareixença. Salvador Soler feia taules i perdien Francesc Garriga i Ignasi Oliveras.

  La temporada es pot qualificar de bona, ja que fins el final han tingut opcions, i només mig punt no l’ha permès quedar primer, davant de l’Avinyó que ha tingut més regularitat. Felicitats al club guanyador!

  El 3r equip no imaginava a l’inici del Campionat figurar entre els primers, però de fet ha estat durant tota la lliga que ha mantingut aquestes places. El Castellterçol s’ha mostrat molt sòlid tota la temporada i ha guanyat clarament. El nostre equip ha jugat a l’Estany amb la finalitat de mantenir el segon lloc, i una ràpida victòria d’Àngel Burniol era seguida per la previsible de l’Eloi Pujolà, però l’Albert Vilà perdia una partida més que guanyada i Joan Marfà també havia de tombar el rei. El Josep Ortuño tenia entre mans una partida que podia caure a favor de qualsevol, guanyava material però l’atac del rival feia tremolar. Per la seva banda el Víctor Marquínez, amb peó de menys, no tenia bones impressions de la partida que jugava. Controlat l’atac per part del Josep, la victòria queia del seu costat, teníem l’empat assegurat amb el 3 a 2. I el Victor havia de rendir-se davant el que estava veient. Un 3 a 3 que ens deixa en 2a posició molt més del que ens podíem imaginar. Felicitats al campió Castellterçol!

  I finalment els nostres dos darrers equips que són bàsicament de promoció i per preparar a les nostres joves promeses a nivells superiors. Els equips D i E s’han mantingut tota la temporada en els primers llocs, arribant a la darrera ronda en la que el D descansava, i l’E jugant contra el primer Moià-Moianés C, amb la possibilitat d’empatar si guanyava per 4 a 0, i haver de recórrer al sistema de desempat. La victòria ha estat per 3 a 1 i l’objectiu d’iniciar-los en la competició dels equips ja s’ha aconseguit. Moltes felicitats al campió.

  Crònica @angelbc


 • Fase prèvia d’edats.

  Enguany la participació ha baixat en respecte als anys anteriors. Potser el poc temps donat per apuntar-se haurà estat la causa. I la conseqüència és que les categories de sub-16 i sub-18 es van haver d’anul·lar per manca de participants, i la categoria de sub-14 es va haver de reduir de 7 a 6 rondes.

  Cada setmana es va alternar en seus diferents, així els clubs de Berga, Santpedor, Súria i Sant Joan, van acollir la fase prèvia destacant la molt bona organització.

  El nostre club va participar en les següents categories:

  • Sub 12:  Guillem Torres, Gerard Membrive i Arnau Ramon.
  • Sub 14:  Marc Tarragó, Pol Torres, Edgar Vázquez i Om Santacreu.

  En Sub 12, en Guillem Torres va quedar segon amb 5 punts, Gerard Membrive 5è amb 4,5 punts. Cal destacar que l´ultima ronda els dos nostres jugadors es jugaven el podi entre ells, però en Gerard no va poder jugar per malaltia, emportant-se en Guillem la segona posició.

  També cal destacar la molt bona actuació de l’Arnau Ramon, que ha començat a jugar aquest any, i va fer una destacada actuació quedant 11é amb uns meritoris 4 punts.

  En Sub14, el Marc Tarragó va ser imbatible, fent 6 punts de 6, i quedant en primer lloc. En Pol Torres aconseguia una meritòria 3a posició. L’Edgar Vázquez en 4a posició amb dos “byes” i finalment l’Om Santacreu, que no va tenir un bon torneig pel seu nivell, va quedar 6è amb 3 punts, segurament el fet de ser debutant en el torneig va pesar molt.

  Per Setmana Santa Final del Campionat d’edats d’escacs de Catalunya.


 • Lliga catalana d’escacs. Vuitena ronda.

  Tots els nostres equips en els 4 primers llocs.

  El primer equip jugava a Sabadell amb l’obligació de guanyar al darrer classificat i evitar ensurts al final de la Lliga. Amb la seva victòria per 3 a 7 es manté en 4a posició.

  Solament van perdre al 1r tauler el Cristian Hernández i al darrer el Marc Tarragó. Maurici Tarragó i Ramon Menac feien taules, i victòries de Mellado, Barón, Clotet, Bohigas, Enciso i menció especial per la partida de Joan Carles Sampera, un atac constant i deixant material pel camí a canvi d’un atac imparable.

  Falten 3 rondes per acabar de certificar la permanència entre els 5 primers. Diumenge vinent ens visita el Gerunda.

  El segon equip continua la seva persecució del líder Avinyò i ahir va fer el punt que necessitava davant del Castellet, retallant mig punt al primer que va empatar amb el Peons del Bruc.

  Feien taules els dos primers taulers Masachs i Gràcia, i la resta van acabar amb victòries per totalitzar el 7 a 1. Així sumaven un dia perfecte en Garriga, Armengol, Hernández, Pere i Ignasi Oliveras i Martínez. Diumenge vinent visita a Sant Esteve Sesrovires amb l’obligació de guanyar i esperar el resultat del líder en el seu enfrontament contra l’Olesa que si guanya també pot empatar en el primer lloc amb 6,5 punts. El desempat pot ser determinant i ens és molt favorable.

  El C jugava a casa i guanyava al Berguedà B per 3,5 a 2,5. L’Albert Vilà guanyava i donava tranquil·litat a l’equip. Victor Marquínez i Àngel Burniol també sumaven el punt  i les taules de la Núria Jornet vitals per la victòria. Perdien l’Andreu en el primer tauler davant d’una jove promesa, el Joan Garriga, i el Josep Ortuño en la darrera partida que de guanyada, va passar a possibles taules acordades i derrota final. El segon lloc està a tocar i diumenge final de temporada a l’Estany.

  L’equip D ha acabat la temporada amb una victòria a casa del líder Moià Moianés per 2,5 a 1,5. Gerard Espinoza, taules, Om Santacreu, guanyava, perdia el Serafí Membrive i Martí Pedrals guanyava per incompareixença. Diumenge vinent descans i final de temporada per ells.

  L’equip E guanyava a l’Avinyò de forma clara per un 0 a 4, Guillem, Edgar, Manuel i Ramon s’imposaven i amb aquest resultat diumenge vinent contra el líder Moià-Moianès poden aconseguir el primer lloc si la victòria és per 4 a 0. Enfrontament interessant diumenge a casa.

  Crònica @angelbc


 • Lliga catalana d’escacs. Setena ronda.

  El B guanya al líder.

  El primer equip perdia a casa amb el Tres Peons de Barcelona. Malgrat tot continua en 4a posició lluny dels darrers 4 llocs que impliquen descensos. Cristian perdia la seva primera partida després de 15 partides amb nosaltres. Barón, Sampera, Clotet i Marc Tarragó tampoc podien guanyar la seva. Joan Mellado, Maurici Tarragó, Juli Pèrez i Francisco Enciso aconseguien taules i una sola victòria de Ramon Menac establia el definitiu 3 a 7. Diumenge vinent decisiu enfrontament amb el Colon Sabadell Chessy, per deixar el descens bastant resolt.

  Excel·lent victòria del B a casa del líder, l’Avinyò, i entra altra vegada en la lluita pel primer lloc. Solament en Ferran Gràcia va perdre la seva partida, però les victòries de Francesc Garriga, David Armengol, Pere Oliveras, Jesús Martínez i Andreu Casamitjana, més les taules de Francesc Masach, debutant en la lliga i Ignasi Oliveras deixaven el 2 a 6 final. En la classificació estem segons a un punt del líder i queden dues rondes que seran molt interessants.

  El C amb la seva victòria a Igualada, es referma en els primers llocs, si bé el líder segurament serà el guanyador donada la distància que ens separa. Guanyàvem l’Ildefons, Núria, Víctor, Albert i Àngel i finalitzava perdent en la darrera partida que tan es podia decantar per un costat com per l’altre, el Josep Ortuño. Marcador final de 1 a 5 i dues rondes per jugar sense cap pressió donada la segona posició de la classificació.

  Els equipd D i E s’enfrontaven entre ells al jugar en el mateix grup. Empat a dos amb victòries d’Om i Serafí pel D i Guillem i Edgar per l’E. Ambdós equips figuren classificats en els primers llocs.

  Crònica d’@angelbc


 • Lliga catalana d’escacs. Sisena ronda.

  Continua la lluita.

  Fàcil victòria del primer equip a Tordera, un dels darrers classificats Cristian, Mellado, Barón, Maurici Tarragó, Sampera, Enciso i Marc Tarragó guanyaven, les taules de Juli Pérez i Dan Clotet donàvem el resultat de 2 a 8, i perdia David Armengol. Els nostres queden en la 3a posició a 1,5 punts del Tres Peons, proper rival.

   El segon equip empatava a casa amb el fort equip del Peons del Bruc, en un molt igualat enfrontament, on l’Andreu Casamitjana guanyava la primera partida en acabar. A partir d’aquí tot empats, Freixes, Gràcia, Garriga, Hernández, P. Oliveras i Martínez, solament l’Ignasi Oliveras quedava al final, on va ser impossible guanyar i l’empat a 4 final ens deixa en 2a posició a 2 punts del líder Avinyò, proper rival i amb la victòria necessària per continuar enganxat en la lluita pel primer lloc.

  El 3r equip perdia a casa amb el líder Castellterçol. Solament va poder guanyar el Víctor Marquínez, i fer taules la Núria Jornet i Àngel Burniol, els altres components que no van puntuar eren Vilà, Ortuño i Marfà. El primer propòsit de mantenir la categoria està bastant consolidat amb la 5a plaça.

  L’equip D jugava a Avinyò B guanyant 3,5 a 0,5. Gerard M., Om i Serafí guanyaven i Martí feia taules. Per la seva banda l’E jugava a casa amb el Balsareny-Sallent B, i empatava a 2, amb victòries de Guillem Torres i Arnau Ramon, mentre que perdien l’Edgar i el Manuel. Es mantenen segons i tercers però amb poques possibilitats d’agafar el primer lloc del Moià-Moianés.

  Crònica @angelbc


 • Lliga catalana d’escacs. Cinquena ronda.

  Victòria del primer equip.

  El punt aconseguit pel primer equip és la nota positiva de la ronda 5. El punt és molt meritori per la forma en que s’ha aconseguit i per deixar l’equip en una zona més o menys tranquil·la en la classificació. Recordem que baixen 4 equips de forma directa i un promociona.

  L’equip visitava al Peona i Peó de Barcelona i guanyava per 4 a 6. Guanyaven les seves partides el Cristian Hernández que continua sense perdre’n cap, Menac en un atac final sobre el rei contrari inapel·lable, Bohigas en una partida brillant amb entregues de peces per arribar al mat, i molt valuosos els punts de David Armengol i Marc Tarrago, el primer d’ells les porta totes guanyades. Mellado i Sampera feien taules, i perdien Barón, M. Tarragó i Enciso. Diumenge desplaçament a Tordera.

  El segon equip ensopegà a casa amb l’Olesa per la mínima, un 3,5 a 4,5. De res va servir la ràpida victòria de l’Andreu Casamitjana, i seguiria la de Jesús Martínez, però ja es va veure que cap de la resta era favorable. Aconseguien taules Garriga, la debutant Núria Jornet i Victor Marquínez al final. Perdien Ildefons, Salvador i Ignasi. Diumenge interessant enfrontament a casa amb el Peons del Bruc que servirà per veure les possibilitats de l’equip.

  El C ensopegava per primera vegada amb la Pobla de Claramunt, un equip molt compacte que guanyava per 2 a 4. Victòries de Joan Marfà i Gerard Espinoza que ho han guanyat tot fins ara i derrota de la resta, Albets debutant en la temporada, Vilà, Ortuño i Burniol. Diumenge a casa enfrontament amb el Castellterçol, el primer classificat.

  Els dos darrers equips de Tercera viatjaven amb una baixa cada un, malgrat això el D empatava a Balsareny 2 a 2, i l’E perdia per 3 a 1 a Berga. Amb tot segueixen entre els 3 primers.

  Crònica d’@angelbc


 • Lliga catalana d’escacs. Quarta ronda.

  Jornada molt positiva.

  Continuen forts tots els equips del club, ocupant bones places en la classificació.

  El primer equip a la difícil Primera Divisió on baixen els 3 darrers i el 9è promociona, es manté en una 6a posició que l’allunya del descens. Rebia al Moià-Moianès un dels darrers classificats, i la seva victòria es concretava pels resultats en els darrers taulers sobretot. Cristian Hernández continuava en la seva línia guanyadora en el primer tauler, i seguien 4 taules de Mellado, Barón, Tarragó i Pérez, una derrota de Salvador Armengol, no partida empatada de Joan Ramon Menac, i victòries dels 3 darrers taulers Sampera, Clotet i Tarragó, on l’equip visitant té menys força teòrica.

  El segon equip visita Esparreguera on es trobaria amb la Passió, la diferència teòrica es va veure clara amb el resultat on solament es van cedir unes taules de l’Ildefons, tot el demés victòries de Freixes, Garriga, Armengol, Casamitjana, Martínez per incompareixença i finalment Pere i Ignasi Oliveras. L’equip es preveu un dels forts candidats a ocupar el primer lloc que ara està mans de l’Avinyò.

  El tercer equip de moment és la sorpresa ja que està en primera posició en solitari. Desplaçament i victòria contra el Navarcles, un equip molt competitiu i que es va guanyar per 4,5 a 1,5 sense perdre cap partida. En el darrer tauler el Joan Marfà en una partida totalment perduda, aprofitava un descuit del rival per acabar en escac i mat. L’Albert Vilà signava unes taules en un final molt complicat, i també ho feia el Josep Ortuño. La victòria d’Àngel Burniol posava dos punts per davant el matx, i quedaven dues partides, la de Joan Pérez al primer tauler que acabava amb taules i un final de partida de Victor Marquínez molt ben jugat establia el resultat final.

  Els equips D i E que juguen a la mateixa categoria continuen molt forts 3a i 2a posició respectivament. El D rebia al Berguedà C i empataven a 2, guanyant l’Aniol Pujolà i Gerard Espinoza, i perdien Martí Pedrals i Gerard membrive. I l’E rebia el Cabrera de Mar i guanyava el Guillem Torres, l’Edgar Vàzquez, l’Eloi Pujolà i l’Arnau Ramon, els dos darrers per incompareixença dels rivals.

  El proper diumenge el B rep l’Olesa i el C a La Pobla de Claramunt.

  Crònica d’@angelbc


 • Lliga catalana d’escacs. Tercera ronda.

  Jornada d’empats.

  L’empat va ser el resultat més freqüent en la 3a ronda jugada el passat 5 de febrer.

  El primer equip visitava al Llinars, i perdia per 6,5 a 3,5 amb les úniques victòries de Cristian Hernández que continua invicte, Maurici Tarragó i Juli Pérez jugant contra el rival i el rellotge. Taules de Josep M. Barón i les derrotes de Joan Mellado, més els 5 darrers taulers, Joan Ramon Menac, Joan Carles Sampera, Dan Clotet, Francisco Enciso i Marc Tarragó.

  Són en el lloc 5è a la classificació i diumenge reben al Moià-Moianès que va 8è.

  L’equip B va aconseguir l’empat en el darrer moment a casa contra el Castellbisbal. Freixes perdia en el primer tauler en una partida que va tenir la victòria a la ma, Ferran Gràcia i Ignasi Oliveras feien taules, mentre que Francesc Garriga i Andreu Casamitjana perdien la seva i guanyava Jesús Martínez, un complicat 2 a 4 a manca de dues partides. El Joan Pérez tenia la partida molt ben encarada i aconseguia la victòria, i el David Armengol també guanyava rematant un bon final de partida. Final amb regust a victòria després de l’empat. Diumenge visita a Esparreguera (Passió) que va 6é.

  El C va protagonitzar un final també molt emocionant a casa contra el Súria per 3 a 3. Victòries ràpides de Joan Marfà i Gerard Espinoza que feien pensar en un resultat positiu però tot es va girar amb les derrotes de Josep Ortuño i Àngel Burniol, el matx estava a les mans de Victor Marquínez en un final complicat que acabaria perdent, i l’Albert Vilà que en un final frenètic va guanyar per temps. Diumenge sortida a Navarcles que va 5è a la classificació.

  El D arrancava un meritori empat a 2, a Cabrera de Mar anant amb dues baixes. Victòries de Serafí Membrive i Aniol Pujolà en el seu debut a la Lliga. Es mantenen segons a la classificació.

  Finalment l’equip E jugava amb el Cardona B i empatava a 2 amb les victòries de l’Edgar Vazquez i el Manuel Abizanda. Perdien Pol i Carlos Torres. Són tercers a la classificació.

  D i E juguen a casa aquest diumenge contra Bergueda C i Cabrera de Mar respectivament.

  Crònica d’@angelbc


 • Lliga catalana d’escacs. Segona ronda.

  Invictes.

  El diumenge dia 29 va seguir la competició amb bons resultats pels equips del Catalonia-Joviat.

  El primer equip rebia a casa al Gramenet, un equip competitiu com va demostrar, ja que el transcurs de les partides feien preveure que tan podia guanyar un com altre. Al final empat a 5 amb victòries de Cristian Hernández, Maurici Tarragó, Juli Pérez i Dan Clotet. Perdien la seva el Josep M. Barón, Joan Ramon Menac, Joan Carles Sampera i Marc Tarragó, i les taules de Joan Mellado i Francisco Enciso establien el definitiu empat i mig punt per cada equip.

  Lliga 2023 ronda 2 equip A

  El segon equip visitava el Sant Joan, teòricament inferior per puntuació d’elo en el conjunt de jugadors. El resultat reflecteix aquesta circumstància ja que no es va perdre cap partida, amb victòries de Ferran Gràcia, Francesc Garriga, David Armengol, Andreu Casamitjana i Joan Pérez; i les taules de Josep Freixes en un difícil primer tauler, Ignasi Oliveras i Jesús Martínez deixaven el resultat final d’1,5 a 6,5.

  El tercer equip descansava aquesta setmana.

  El quart equip jugant a casa amb el Cardona B aconseguia un 3 a 1 amb les victòries de Serafí i Gerard Membrive, i Gerard Espinoza, i perdia Martí Pedrals. Bon resultat que els permet continuar en segona posició.

  Finalment el cinquè equip nostre, que juga al mateix grup que el D, rebia el cinquè equip del Santpedor i guanyava per 2,5 a 1,5 amb victòries de l’Edgar Vàzquez i del debutant Arnau Ramon, amb les taules de Guillem Torres i la derrota de Carlos Torres, continuen forts a la tercera posició del grup.

  El proper diumenge el segon i tercer equip reben al Castellbisbal i Súria respectivament.

  Crònica @angelbc


 • Dol per la pèrdua d’un gran company.

  Mor als 92 anys en Benet Olivares Flores.

  El Benet demà hauria fet els 93 anys, molt conegut i estimat en tota la comarca, el Benet ha estat jugant fins l’any 2018 on el podem veure en aquesta fotografia participant en la Lliga catalana, va ser la seva penúltima partida, quan ja en un estat molt delicat, jugava molt minvat físicament. Era tan la seva passió pels escacs que explicava sovint les seves experiències, anant a portar jugadors cada diumenge a diferents llocs, i a continuació anant ell a jugar la seva partida. Tornant a fer el recorregut a la inversa per recollir a tothom.

  D’alguna forma vam tornar la seva generositat en els darrers anys anant a buscar-lo a casa seva quan ja només podia anar en caminador.

  Ens sumem al dolor de la família, i que tots els jugadors de la comarca que l’hem conegut sentirem. Gràcies per encomanar-nos aquesta il·lusió pels escacs, amb tu hem aprés alguna cosa més.

  @angelbc


 • Lliga catalana d’escacs. Primera ronda.

  Ple de victòries.

  El diumenge dia 22 es va iniciar la lliga del 2023, i no ho podia fer millor, ja que els 5 equips van completar amb victòries, tenint en compte que l’equip E encara té pendent de resolució la seva victòria.

  El primer equip s’imposava per la mínima a casa del Catalunya. Un rival que per elo estava molt igualat al nostre, i el 5,5 a 4,5 demostra la igualtat de l’enfrontament. Les victòries de Joan Mellado, Joan Carles Sampera i Lluís Bohigas, i les taules de Cristian Hernández, Josep M. Baron, Maurici Tarragó, Juli Pérez i Joan Ramon Menac, feien que en els 7 primers taulers no hi hagués ni una sola derrota. Perdien la seva Dan Clotet i Marc Tarragó.

  L’equip B va iniciar bé la competició en una categoria que pot ser un clar candidat a la victòria del grup, cal demostra-ho però. Jugava com a local amb el Santpedor B amb jugadors d’elo inferior, però amb molta experiència. El resultat va ser un clar 7 a 1 sense perdre cap partida, tot i que l’equip rival va demostrar que saben competir com sempre. Les victòries van ser per Josep Freixes, Francesc Garriga, David Armengol, Francisco Javier Enciso, Ignasi Oliveras i Jesús Martínez, amb les taules de Ferran Gràcia i un Joan Pérez molt competitiu, sent el darrer en acabar amb gairebé 4:30 hores de partida.

  El matí com a locals també tenia a l’equip C contra el C del Santpedor. Els locals superàvem per elo als visitants, però sobre els taulers la competició era ben igualada, al final el resultat és molt clar a favor nostre per 5 a 1, però pel que es va veure, hi van haver partides molt competides i lluitades. Victòries d’Andreu Casamitjana, Albert Vilà, Àngel Burniol i Joan Marfà en una partida molt oberta i d’atac.

  L’equip D es desplaçava a Santpedor per jugar amb l’equip E d’allà. Les victòries de Serafí i Gerard Membrive i l’empat del Martí Pedrals, deixaven el 0,5 a 3,5 final.

  Per la seva part l’equip E va viatjar a casa del Colon Sabadell Chessy F i no va poder jugar el seu encontre, el resultat és provisionalment de 0 a 4 a favor nostre en espera de la resolució final per part de la Federació.

  La propera ronda serà diumenge i a casa juguen els equips A, D i E. El B va a Sant Joan i el C descansa.

  Sort a tots!

  Crònica d’@angelbc


 • Bones Festes

 • A un any del 75è aniversari

  Comença el compte enrere.

  El dia 28 de novembre de 1948 es va inaugurar oficialment el nostre club.

  S’iniciava un projecte que farà 75 anys aquest 2023, i s’ha dut a terme gràcies a tots aquells que amb el seu esforç, l’han dirigit i han participat d’una o altra forma, en el seu dia a dia.

  Des d’aquell moment dedicat al món dels escacs, en totes les seves vessants, formació, competició, activitats, etc. Tal va ser la trajectòria del club que en aquests primers anys de vida va tenir la presència de grans noms dels escacs a nivell mundial com Polugaewski, Korchnoi, Avervaj, Petrosian i Karpov entre altres.

  Es va organitzar l’Open Internacional Ciutat de Manresa, un torneig molt important en el seu moment, on participaven jugadors de gran nivell, i vam ser dels primers en crear el Circuït Català d’Oberts Internacionals d’Escacs, encara vigent.

  En 75 anys han canviat molt les coses, i els escacs també han evolucionat, amb ritmes més ràpids i dinàmics, i formes de jugar no presencials.

  Aquest 2023 volem celebrar l’efemèride compartint-la amb tothom, i fent que les activitats que tenim preparades durant tot l’any, serveixin per a gaudiment de tothom que ho desitgi.

  Us esperem al món dels escacs!

  La Junta

No s’han trobat comentaris.

Deixa un comentari