Jugadors de l’Escacs Catalonia-Joviat en tornejos presencials

Arribant la temporada de tornejos presencials, alguns dels nostres jugadors han començat a participar en alguns d’ells. Aquí tenim la informació que ens ha arribat d’alguns d’ells.

VIII INTERNATIONAL CHESS FESTIVAL VILA DE PLATJA D’ARO

Joan Ramon Menac i Dan Clotet, de l’Escacs Catalonia Joviat, van prendre part al VIII Festival Internacional d’Escacs “Vila de Platja d’Aro”, que va disputar-se a l’Hotel Aromar d’aquesta localitat entre el 25 de juny i el 2 de juliol. El torneig forma part del Circuit Català d’Oberts Internacionals.

Dan Clotet en el fort grup A

Menac i Clotet van jugar a l’exigent grup A del torneig (ELO mig dels participants de 2109), on 16 dels 30 participants eren titulats: tres Grans Mestres, tres Mestres Internacionals, una Mestre Internacional Femenina, tres Mestres FIDE, un Candidat a Mestre (Menac) i cinc Mestres Catalans. Es van disputar 9 rondes de 90 minuts amb 30 segons d’increment per jugada pel sistema suís.

Ramon Menac (dreta) en l’inici de la seva partida

Ambdós esportistes van rendir a un bon nivell: Joan Ramon Menac, que sortia 17è del rànquing inicial, va anotar tres victòries i dues taules. Els quatre punts obtinguts li van permetre conservar la 17a posició en la classificació final. Dan Clotet, que ocupava la 30a i darrera posició del rànquing inicial, amb 500 punts d’ELO menys que la mitjana del torneig, va aconseguir tres victòries i unes taules que el van situar 25è, exhibint un bon nivell de joc en un torneig que li ha servit de preparació pel Campionat d’Espanya sub-14.

El triomf se’l va endur el Gran Mestre armeni establert a Manresa, Karen Movsziszian, amb 7,5 punts, que es va imposar per millor desempat al Gran Mestre ucraïnès Vitaly Sivuk. La tercera posició va ser pel Mestre Internacional argentí Mario Villanueva, que va aconseguir 6,5 punts.

Karen Movsziszian (mig) guanyador del torneig

CAMPIONAT D’ESPANYA D’ESCACS SUB-10

La localitat granadina de Salobreña està sent un any més la seu dels campionats estatals d’escacs d’edats. Quatre jugadors del Catalonia-Joviat hi prendran part, en les categories sub-10, sub-12 i sub-14.

El primer a estrenar-se ha estat Guillem Torres en la categoria sub-10, Les 9 rondes de 75 minuts amb 30 segons d’increment pel sistema suís es van disputar entre el 28 de juny i el 3 de juliol. Torres va aconseguir un molt bon resultat, acabant 22è d’entre els 132 participants, anotant cinc victòries, dues taules i només dues derrotes en el seu primer any a la categoria.

El campionat va ser per Jon Bocos (La Rioja) amb 8 punts, seguit de Pau Marin (Balears) també amb 8 punts i tres jugadors catalans: Mauro Alonso (7,5 punts), Isaac Herman i Philippe Arnau Delgadillo (7 punts cadascun).

Hugo Uber i Marc Tarragó participaran al campionat sub-12, del 5 al 10 de juliol, on ocupen respectivament la 12a i 42a posició inicial entre els 165 inscrits. Dan Clotet ho farà al seu torn en categoria sub-14, del 12 al 17 de juliol.

I LLINARS INTERNATIONAL CHESS OPEN 2021

Juli Pérez cinquè al 1r Llinars International Chess Open 2021.

El torneig aspira a formar part del Circuit Català d’Oberts Internacionals i era la primera edició  internacional disputada a Llinars, amb 76 inscrits de quatre nacionalitats (Espanya, Perú, Geòrgia i Argentina), d’entre els quals 10 titulats. Dos escaquistes del Catalonia-Joviat hi van prendre part: Juli Pérez i Joan Pérez.

Després de les 9 rondes de 90 minuts amb 30 segons d’increment, el Mestre Català Juli Pérez, que va anotar 6 victòries, unes taules i només va encaixar dues derrotes, va aconseguir una brillant cinquena posició. Per la seva banda, Joan Pérez va ser 47è en aconseguir 4 punts, fruit de 3 victòries, 2 taules i 4 derrotes, resultat que li suposa incrementar en més de 100 punts el seu ELO FIDE.

Crònica de Marc Clotet


@angelbc

Author: @angelbc

Deixa un comentari