CAMPIONAT DE CATALUNYA D’ESCACS D’EDATS 2022

Del 9 al 14 d’abril s’ha disputat a l’Hotel Palas Pineda de Vila-seca el Campionat de Catalunya d’escacs d’Edats. L’edició d’enguany ha comptat amb prop de 500 participants, una xifra que s’apropa a les d’edicions anteriors a la pandèmia.

El torneig es va disputar pel sistema suís, a 8 rondes de 40 minuts amb 20 segons d’increment per jugada en categoria sub-8 i a 9 rondes de 90 minuts amb 30 segons d’increment per jugada a la resta de categories. Fins a 28 jugadors del Bages i el Berguedà hi van prendre part: 9 del Catalonia Joviat, 8 del Cardona, 5 del Berguedà, 4 del Súria, 1 del Valls i 1 del Colon Sabadell. Els més destacats van ser el santjoanenc Hugo Uber (CE Valls), vencedor indiscutible en categoria sub-12, Guillem Torres (Catalonia-Joviat) tercer en sub-10 i Dan Clotet (Catalonia-Joviat) quart en sub-14.

En categoria sub-8 la victòria va ser per Luka Escobar (Edami), seguit de Nicolas García (Sant Cugat) i Andrés Pérez (Amposta), els tres amb 7 punts. Laia Martín (Súria) va ser 18a amb 5 punts, Gabriel Riu (Cardona) 20è amb 5 punts, Eric Berruezo (Cardona) 38è amb 4 punts, Ramon Garriga (Berguedà) 43è amb 3,5 punts i Carla Prieto (Súria) 49a amb 3 punts.

En sub-10 Guillem Torres (Catalonia Joviat) va mantenir les opcions de triomf fins a la darrera ronda. Els 7 punts aconseguits li van donar la tercera posició final, pel darrer de Gerard Tallada (Amposta), primer amb 8 punts i d’Aram Sahakyan (Salauris), segon amb 7,5 punts. Anna Garriga (Berguedà) va ser 45a amb 4,5 punts, Arnau Riera (Berguedà) 46è amb 4 punts i Mariona Gómez (Cardona) 78a amb 2 punts.

Hugo Uber (Valls) va ser el vencedor incontestable del torneig sub-12 amb 8,5 punts, cedint únicament unes taules al segon classificat Xavier Mompel (Valls), que va acabar amb 8 punts. Pau Manel Prada (Colon Sabadell) va ser tercer amb 7 punts. Oriol Nájar (Cardona), 4t del rànquing inicial, va pagar cara l’ensopegada en 2a ronda i només va poder ser 10è amb 6,5 punts. Nil Cardona (Súria) 39è amb 5 punts, Gerard Membrive (Catalonia Joviat) 72è amb 3,5 punts i Cèlia Gómez (Cardona) 74a amb 3,5 punts van completar la representació de les nostres comarques.

El sub-14 va ser la categoria més disputada, amb les primeres posicions per decidir fins a la darrera ronda i on els desempats van ser la clau. Alexander Domene (Salauris) va aconseguir el triomf amb 7,5 punts, avantatjant Daniel Salinas (Colon Sabadell) per mig punt en el segon desempat. El tercer lloc va ser per Eric Iborra (Valls) amb 7 punts, que va fer valer el seu millor desempat enfront Dan Clotet (Catalonia Joviat), quart amb 7 punts. Cal destacar també els resultats del manresà Oriol Pelegrin (Colon Sabadell) 16è amb 6 punts, de Marc Tarragó (Catalonia Joviat) 17è amb 6 punts i de Joan Garriga (Berguedà) 29è amb 5,5 punts. Bruna Cardona (Súria) 65a amb 4 punts, Edgar Vázquez (Catalonia Joviat) 72è amb 3,5 punts, Pol Torres (Catalonia Joviat) 74è amb 3,5 punts i Eudald Solé (Catalonia Joviat) 89è amb 2 punts també van prendre part.

La darrera categoria amb participació de les nostres comarques va ser la sub-16, on Joan Pérez (Catalonia Joviat) va ser 39è amb 4,5 punts i Gerard Espinoza (Catalonia Joviat) 55è amb 3,5 punts. Xavier Casas, Isona Gómez i Guiomar Ventura, tots tres del Cardona, van ser 62è, 65a i 67a respectivament. El triomf en aquesta categoria va ser per Roger Bernadó (Colon Sabadell), seguit de Juan Alber García (Olot) i Gerard Añó (Valls).

Crònica de Marc Clotet


@angelbc

Author: @angelbc

Deixa un comentari