XIIIè Obert Internacional d’escacs Memorial Ezequiel Martín

Bon paper de Joan Ramon Menac i Hugo Uber al XIIIè Obert Internacional d’escacs actius Memorial Ezequiel Martín, que es va celebrar el passat diumenge 13 de juny a Mollet del Vallès. L’obert forma part del Circuït Català d’Oberts Internacionals i es va disputar a 9 rondes de 15 minuts amb 5 segons d’increment per jugada pel sistema suís.

Dan Clotet, Pol i Guillem Torres

L’obert comptava amb la participació de quatre grans mestres, quatre mestres internacionals, dos mestres FIDE i deu mestres catalans, d’un total de 104 participants. Els jugadors del Catalonia-Joviat van rendir a un bon nivell: Joan Ramon Menac va finalitzar 13è -millorant la 20a posició al rànquing inicial- en sumar 6 dels 9 punts possibles gràcies a 5 victòries, 2 taules i 2 derrotes -enfront dels GM Viktor Moskalenko i Miguel Muñoz. Hugo Uber va aconseguir 5,5 punts, fruit de 5 victòries, unes taules i tres derrotes, una d’elles contra el seu company de club Menac i una altra contra el GM Marc Narciso, amb qui es va aparellar en primera ronda. Uber va ocupar la 23a posició final, millorant també el seu rànquing inicial. Menac i Uber van ser els primers classificats dels seus respectius trams d’ELO.

La primera posició absoluta va ser per l’IM Pere Garriga (CE Mollet), amb 7,5 punts. Els mateixos que el segon classificat, el GM Miguel Muñoz (Lira Vendrellenca). El tercer graó del pòdium el va ocupar l’IM argentí Tomás Sosa (CE Mollet), amb 7 punts. El GM armeni resident a Manresa Karen Movsziszian (CE Sant Andreu) va ser 9è amb 6,5 punts.

D’altra banda, els jugadors del Catalonia-Joviat Dan Clotet, Pol Torres i Guillem Torres van participar els dies 12 i 13 de juny a la concentració de preparació dels Campionats d’Espanya d’edats d’Escacs que va organitzar la Federació Catalana d’Escacs a l’Hospitalet de l’Infant. Les sessions preparatòries les van impartir diversos grans mestres i mestres internacionals. El Campionats d’Espanya d’escacs d’Edats es celebraran durant el juny i el juliol a Salobreña i hi prendran part diversos jugadors del club manresà de les categories sub-10, sub-12 i sub-14.

Crònica de Marc Clotet


@angelbc

Author: @angelbc

Deixa un comentari