TORNEIG DE CLASSIFICACIÓ PER LA FINAL DEL CAMPIONAT DE SUÏSSA D’ESCACS U14

Dan Clotet aconsegueix una meritòria 7a posició, insuficient però per accedir a la final

Dan Clotet va participar al darrer torneig de classificació per la final del campionat de Suïssa d’escacs en categoria sub-14, que es va celebrar del 22 al 24 de maig a l’hotel Crowne Plaza de Zúric. Clotet no havia pogut participar en els dos anteriors tornejos de classificació per causa de les mesures sanitàries que l’obligaven a fer una quarantena de deu dies per entrar a Suïssa. Així, l’única possibilitat que tenia el de Castellgalí per accedir a la final era guanyar, fet que l’hauria classificat automàticament.

El torneig es va disputar en una modalitat mixta: les tres primeres rondes, que es van jugar el dissabte 22 a la tarda, eren de ritme ràpid: 15 minuts amb 3 segons d’increment per jugada. I les quatre darreres -dues diumenge i dues més dilluns- de ritme clàssic de 90 minuts amb 30 segons d’increment. Dan Clotet va començar guanyant Vanessa Kathriner a la primera ronda amb solvència, però ja a la segona es va haver d’enfrontar al 5è del rànquing, Julius Scherler, enfrontament del que va sortir derrotat en esgotar-se-li el temps. El segon punt el va obtenir en la tercera ronda ràpida, on es va enfrontar a Evan Parmelin.

Ja amb ritme clàssic, el diumenge va començar malament, encaixant una inesperada derrota a mans de Thierry Breyer, jugador sub-12 ja classificat per la final de la seva categoria. Clotet, malgrat haver perdut les opcions de guanyar el torneig, va aconseguir sobreposar-se i vèncer en els tres darrers enfrontaments, contra Nicholas Thillaivasan, David Saminskij i Valentin Palmonella, aquest últim en un enfrontament molt treballat de més de quatre hores de durada.

Els 5 punts de 7 li van valer la setena posició. Clotet ja va obtenir fa pocs mesos la sisena posició al campionat suís d’escacs actius sub-14, que es va disputar en format on-line. Però això no ha estat suficient per ser escollit com un dels 16 participants a la final que es disputarà el proper mes de juliol a Biel.

Crònica de Marc Clotet


@angelbc

Author: @angelbc

Deixa un comentari