Conferència de Jordi Magem

El dijous dia 23 es va dur a terme la primera activitat del nostre aniversari.

Expectació davant de la primera activitat pels 75 anys del club, i realment va captivar l’interès del públic assistent.

En Jordi Magem iniciava la seva conferència amb els nombres de jugadors federats i participants catalans en plataformes de joc d’escacs, i va ser un bon inici ja que les dades van sorprendre. Seguia amb el que van ser les primeres trampes i formes de distreure al rival. Alhora feia esment d’esdeveniments importants que molts hem tingut presents, però aportava detalls que la majoria desconeixíem.

A mesura que avançava la conferència deixava constància dels seus coneixements en aquest món, assenyalant com de prop va viure moments en que alguns van decidir fer trampes per guanyar. Tot il·lustrat amb una projecció en pantalla molt ben treballada.

Al mateix temps, va aprofundir en els canvis que la tecnologia va aportar a partir dels anys 80 i especialment els 90. Com les primeres bases de dades van influir en el joc, els primers mòduls d’escacs, el desenvolupament dels mateixos amb les seves diferents formes de ser programats, fins acabar en els grans processadors en xarxa.

L’historial del Jordi en els escacs ha arribat molt lluny, i escoltant-lo en aquella hora i mitja ens fa entendre a tots els que vam estar presents, la seva dimensió quan parla d’escacs.

Felicitats al Jordi per la conferència i a tots els presents per assistir.

Crònica @angelbc


@angelbc

Author: @angelbc

Deixa un comentari