Lliga catalana d’escacs. Novena ronda.

Final pels 4 darrers equips.

Excepte per l’equip A els altres 4 han acabat la Lliga.

El primer equip 4t en la classificació, rebia a casa al Gerunda 3r i no ha donat opcions als nostres, al guanyar per 2,5 a 7,5. Solament ha puntuat el Maurici Tarragó, i empats de Cristian Hernández, Joan Mellado i Joan Carles Sampera. I han tombat el rei Juli Pérez, Salvador Armengol, Ramon Menac, Dan Clotet, Marc Tarragó i Joan Pérez.

Malgrat tot, estan a dues rondes del final on poden obtenir els punts necessaris per evitar el descens en una lliga molt complicada. Diumenge a Barcelona contra l’Agustí, el 7è classificat a un punt de nosaltres, tan l’empat, com clarament la victòria, ens serien molt favorables.

Finalment el segon equip no ha pogut amb la seva lluita final amb l’Avinyò, quedant segon a mig punt. La seva victòria amb el Sant Esteve per 2,5 a 5,5 l’ha deixat a les portes, però l’Avinyó ha guanyat per la mínima 4,5 a 3,5 a l’Olesa. Han guanyat Ferran Gràcia, David Armengol, Ildefons Hernández, Andreu Casamitjana i Núria Jornet per incompareixença. Salvador Soler feia taules i perdien Francesc Garriga i Ignasi Oliveras.

La temporada es pot qualificar de bona, ja que fins el final han tingut opcions, i només mig punt no l’ha permès quedar primer, davant de l’Avinyó que ha tingut més regularitat. Felicitats al club guanyador!

El 3r equip no imaginava a l’inici del Campionat figurar entre els primers, però de fet ha estat durant tota la lliga que ha mantingut aquestes places. El Castellterçol s’ha mostrat molt sòlid tota la temporada i ha guanyat clarament. El nostre equip ha jugat a l’Estany amb la finalitat de mantenir el segon lloc, i una ràpida victòria d’Àngel Burniol era seguida per la previsible de l’Eloi Pujolà, però l’Albert Vilà perdia una partida més que guanyada i Joan Marfà també havia de tombar el rei. El Josep Ortuño tenia entre mans una partida que podia caure a favor de qualsevol, guanyava material però l’atac del rival feia tremolar. Per la seva banda el Víctor Marquínez, amb peó de menys, no tenia bones impressions de la partida que jugava. Controlat l’atac per part del Josep, la victòria queia del seu costat, teníem l’empat assegurat amb el 3 a 2. I el Victor havia de rendir-se davant el que estava veient. Un 3 a 3 que ens deixa en 2a posició molt més del que ens podíem imaginar. Felicitats al campió Castellterçol!

I finalment els nostres dos darrers equips que són bàsicament de promoció i per preparar a les nostres joves promeses a nivells superiors. Els equips D i E s’han mantingut tota la temporada en els primers llocs, arribant a la darrera ronda en la que el D descansava, i l’E jugant contra el primer Moià-Moianés C, amb la possibilitat d’empatar si guanyava per 4 a 0, i haver de recórrer al sistema de desempat. La victòria ha estat per 3 a 1 i l’objectiu d’iniciar-los en la competició dels equips ja s’ha aconseguit. Moltes felicitats al campió.

Crònica @angelbc


@angelbc

Author: @angelbc

Deixa un comentari