LLIGA CATALANA D’ESCACS 2022

Dos equips de l’Escacs Catalonia-Joviat prenen part a la Lliga Catalana d’Escacs 2022

Enfrontament contra el Congrés, 6/2/2022

El club manresà, malgrat la situació sanitària, participa a la competició amb un equip a Primera Divisió Catalana i un altre a Preferent Provincial (Barcelona). Enguany s’ha optat per reduir el nombre d’equips preveient l’afectació que poden tenir les baixes per Covid i confinaments en la confecció de les alineacions.

La competició va començar el 23 de gener i fins ara s’han disputat tres de les onze jornades. El Catalonia-Joviat va començar amb bon peu, imposant-se amb claredat al Maragall en el primer matx, amb un marcador de 6,5 a 3,5. La segona jornada però van encaixar un inesperat 6-4 a mans del Barcelona B, en un encontre que semblava ben encarrilat. Però les derrotes inesperades de Sampera i Clotet en partides que tenien a favor i la caiguda de bandera d’un Barón amb clar avantatge van propiciar la desfeta. En la tercera jornada, una altra victòria contundent, aquesta vegada enfront el Congrés per 7-3.

A manca de 8 jornades el Catalonia-Joviat A ocupa la 6a posició empatat a 2 punts amb el Barcelona B, el Vila Olímpica i el Peona i peó. Encapçalen el grup II el potentíssim Olot –amb qui els manresans s’enfrontaran la 4a jornada- i el Sant Boi, ambdós amb 3 punts. Cal destacar l’excel·lent rendiment de l’IM Christian Hernández, nou fitxatge del club, que per ara ha fet el ple en les tres partides jugades.

D’altra banda el Catalonia-Joviat B, que milita al grup II de la màxima categoria provincial, ha aconseguit guanyar un dels tres encontres disputats malgrat la joventut de molts dels seus membres. En la primera jornada es va guanyar per un ajustat 3,5 a 4,5 el Comtal B, i en la 2a i 3a rondes va ser derrotat pel Molins de Rei (1,5 – 6,5) i per l’Hospital Bellvitge (6-2). En la propera ronda s’enfrontaran al Peon Doblado. Ara mateix el Catalonia-Joviat B ocupa la 9a posició del grup, que l’abocaria al descens.

Crònica de Marc Clotet


@angelbc

Author: @angelbc

Deixa un comentari