Fases prèvies Campionat de Catalunya d’Edats

FASE PRÈVIA DE L’ANOIA, EL BAGES I EL BERGUEDÀ DEL CAMPIONAT DE CATALUNYA D’ESCACS D’EDATS 2022

FASE COMARCAL DEL BAGES DEL CAMPIONAT ESCOLAR DE CATALUNYA d’ESCACS 2021-22

El passat dissabte 12 de febrer es va disputar la 4a i darrera jornada de la Fase Prèvia Territorial del Campionat de Catalunya d’Escacs d’Edats 2022, per a les comarques del Bages, el Berguedà i l’Anoia. El torneig també era vàlid com a Fase Comarcal del Bages del Campionat Escolar de Catalunya d’Escacs 2021-22.

Darrera ronda a Manresa (local escola Joviat)

Enguany, com a principal novetat, es va estrenar un sistema de competició en diferents seus: la primera jornada es va disputar a Santpedor (22-01-22), la segona a Sant Joan de Vilatorrada (29-01-22), la 3a a Súria (05-02-22) i la 4a a Manresa (12-02-22). Les jornades van ser organitzades pels clubs d’escacs dels respectius municipis.

El campionat va comptar amb participants de totes les categories sub8, sub10, sub12, sub14, sub16 i sub18. La competició es va desenvolupar en set rondes pel sistema suís. El ritme de joc per a les categories sub8 a sub12 va ser de 61 minuts a finish, mentre que la resta ho van fer a 75 minuts a finish. En categoria sub16, degut al baix nombre d’inscrits, es va fer un tancat pel sistema round robin. També hi va haver una classificació per equips, que havien d’estar composats per un mínim de 4 membres.

En categoria sub8, amb 20 participants, es va imposar amb claredat la Laia Martin (CE Súria), amb 6,5 punts dels set possibles. El segon classificat va ser Ramon Garriga (CE Berguedà) amb 6 punts i el tercer graó del podi va ser per la Carla Prieto (CE Súria), amb 4,5 punts. En la classificació per equips el Súria amb 17 punts es va imposar al Cardona, que en va aconseguir 11.

La categoria sub10 també va tenir un clar vencedor entre els 18 participants: en Guillem Torres (Catalonia-Joviat), que va fer el ple amb 7 victòries en 7 partides. El segon i el tercer lloc van ser per Arnau Riera i Anna Garriga, ambdós del CE Berguedà, que van fer 6 i 5 punts respectivament. El primer lloc per equips va ser pel Cardona, amb 9 punts.

Al sub12, també amb 18 participants, un altre jugador va aconseguir el triomf fent el ple: Nil Espluga (CE Súria). La segona posició va ser per Gerard Membrive (Vedruna Artés) amb 6 punts de 7 en el seu debut en una competició oficial i la tercera per Nil Caro (CE Sant Joan), amb 4 punts. El Cardona va aconseguir la primera posició per equips amb 11 punts.

Marc Tarragó (Catalonia-Joviat) va ser el tercer jugador del campionat que va aconseguir anotar els set punts en set partides. Va ser a la categoria sub14, que va comptar amb 15 participants. La segona posició va ser per Joan Garriga (CE Berguedà) amb 6 punts i la tercera per Pol Torres (Catalonia-Joviat) amb 5 punts. El Catalonia-Joviat es va endur el trofeu per equips anotant 17 punts.

En la categoria sub-16 els 7 participants van disputar un tancat pel sistema round robin, del qual va sortir vencedora la Isona Gómez (CE Cardona) amb 4,5 punts. Xavier Casas (CE Cardona) amb 4 punts va ser segon. I el tercer lloc es va haver de decidir –amb el consentiment dels dos implicats- amb el llançament d’una moneda per desfer l’empat a 4 punts i mateix Bucholtz entre Guiomar Ventura (CE Cardona) i Joan Pérez (Catalonia-Joviat). El llançament va afavorir Ventura, que va pujar així al tercer graó del podi. El CE Cardona va aconseguir també el títol per equips.

Enguany també es va disputar torneig a la categoria sub18. En aquesta categoria no és obligatòria la participació en la Fase Prèvia per poder participar al Campionat de Catalunya d’Edats. Tot i així 10 jugadors van prendre part en el torneig. Miquel Peña (CE Santpedor) va ser el guanyador amb 4 punts, seguit de Marc Vall de Vilaramó (CE Santpedor) amb 3,5 punts i Sergi Font (CE Santpedor) amb 3 punts. El CE Santpedor va ser el clar dominador de la categoria en la classificació per equips.

Al lliurament de premis hi van assistir el Secretari Tècnic de la Federació Catalana d’Escacs, Sr. Jordi Magem, la Sra. Mireia Basora en representació tècnica del Consell Esportiu del Bages i els presidents dels clubs organitzadors: Jordi Espluga del CE Súria, Dani Ruiz del CE Santpedor, Ildefons Hernández del Catalonia-Joviat i Joan Carles Vila en representació del CE Sant Joan de Vilatorrada.

Crònica de Marc Clotet


@angelbc

Author: @angelbc

Deixa un comentari