Els escacs veuen la llum a Manresa amb la celebració del III Open Internacional

El torneig, organitzat pel club Catalonia-Joviat, va comptar amb la participació de dos Grans Mestres Internacionals

El club d’escacs manresà Catalonia-Joviat va organizar el passat 1 de maig el III Open Internacional d’Escacs Actius “Fundació Joviat”, després del que consideren l’any més complicat del club a causa de la crisi sanitària.

A banda de diversos mestres catalans, el torneig va comptar amb la presencia de dos Grans Mestres Internacionals, el cubà José Ángel Guerra i l’armeni resident a Manresa Karen Movsziszian i sis Mestres Internacionals, entre ells, una Mestra Internacional femenina, Patricia Llaneza. A causa de les limitacions d’aforament, la participació es va limitar a 100 jugadors, quedant-ne una cinquantena en llista d’espera.

Els dos primer classificats en l’edició de 2021, Tomás Sosa i Karen Movsziszian.

El guanyador de la categoria absoluta va ser l’argentí Tomás Sosa, seguit de Karen Movsziszian i el xilè Fernando Valenzuela. La sorpresa va arribar al cinquè lloc, ocupat per Xavier Mompel, un jove jugador de la categoria sub-12 del C.E. Tortosa. El manresà Joan Mellado, jugador del Catalonia-Joviat, va ocupar la sisena posició. La classificació per equips la va liderar el Catalonia-Joviat, seguit del club d’escacs Llinars.

Pel que fa a les mesures sanitàries, la Fundació Joviat va cedir el seu poliesportiu, cosa que va permetre mantenir una distància segura entre les taules de joc. A més, va estar constantment ventilat i no es va permetre l’entrada d’espectadors per evitar aglomeracions. En aquest sentit, el president del club, Ildefons Hernández Valls, es va mostrar molt agraït “perquè l’espai ha estat molt adequat a les mesures sanitàries vigents i el torneig s’ha pogut realitzar amb un èxit absolut”. També va destacar que més del 50% de jugadors van ser de categoria sub-16 o inferior, entre ells molts jugadors manresans. “Estem molt esperançats per les noves generacions d’escaquistes. Els escacs no són un joc de gent gran i això es demostra amb la gran participació de molts joves al torneig que, a més, demostren un nivell de joc molt elevat”, va declarar el president del club.

L’organització del torneig va valorar molt positivament la col·laboració de les 17 empreses de la Catalunya Central que van patrocinar l’esdeveniment, així com el suport de la Federació Catalana d’Escacs, especialment del director de tornejos de la federació, el manresà Jordi Magem.

En general, des del club manresà es van mostrar satisfets amb el transcurs del torneig i esperen poder mantenir aquesta línia d’èxits de cara a la Lliga Catalana, que és previst que es celebri a partir del proper mes d’octubre.

Crònica d’Anna Hernández

@angelbc

Author: @angelbc

Deixa un comentari