“Escacs i Dona”, molta feina a fer.

El passat 13 de juny es va celebrar l’activitat més desitjada i esperada del nostre 75è aniversari a l’auditori de la Plana de l’Om.

El dia plujós no va ser el més adient per afavorir el desplaçament dels ponents i la possible assistència de més gent, però malgrat tot, el col·loqui va complir amb escreix a les seves expectatives.

La presentació de l’Anna en un to molt dinàmic, proper i professional plantejava el fet de la manca de participació de la dona en el món dels escacs. Iniciava l’acte donant entrada als ponents, i va ser la Maria Rodrigo qui va exposar la seva pròpia experiència en els escacs, tan en els seus inicis, com en el llarg de la seva vida en que hi ha participat en el vessant de la psicologia, jugadora, ensenyament dels escacs i membre de la FEDA i FIDE.

Seguia al seu torn la Gal·la Garcia-Castany on va exposar la seva experiència personal, d’una forma molt emotiva i entenedora, i ens va fer esment de la situació a casa nostra en comparació a d’altres països que ha visitat.

Tot seguit la Marina Ponsa va posar dades a la participació femenina en relació al nombre de persones federades i va demostrar ser una veu molt vàlida dins de la FCE per aportar respostes al tema plantejat.

Finalment, en Ferran Lanau va aportar un punt de vista molt important en relació als binomis home-dona i dona-escacs. Solament un bagatge d’estudis i cassos reals poden aportar les seves opinions sempre a tenir en compte quan es tracta de posar sobre la taula tot el que es va exposar.

A continuació l’Anna, com va dir ella, va plantejar “com arreglar el món”, en el sentit de donar respostes clares i positives a les grans preguntes a debat. Es van alternar les respostes entre els participants, i cadascú dins del criteri. Els interessats vam anar prenent nota, d’unes solucions no gens fàcils, donat que l’àmbit que abasten, no estan centrades solament en la gestió dels clubs d’escacs.

Tot va ser en un aire molt participatiu dels assistents, i que va finalitzar en unes breus paraules del president del Club, Ildefons Hernández, en les que va agrair la col·laboració de l’Ajuntament de Manresa, del patrocinador de l’acte Banco Mediolanum, de la Junta del club i altres col·laboradors, deixant palès que tan sols la imatge del cartell sigui una realitat en el futur del club, ja valdrà la pena haver organitzat aquest col·loqui. Val a dir que la imatge és una senyora gran ensenyant a jugar a escacs a una noia.

L’activitat va finalitzar amb un oferiment de menjar lleuger a base de pastes i beure, que els assistents van poder compartir entre xerrada i xerrada.


@angelbc

Author: @angelbc

Deixa un comentari