Reunió de socis 02-10-2020

Assistents: Carlos Torres, Jordi Teixidor, Ildefons Hernández, Jordi Magem, Albert Vilà, Àngel Burniol, Mireia Arrieta, Josep Uber, Juli Pérez, Miguel Herreros, Carme Mas, Marc Clotet.

La reunió comença amb el recordatori, fet pel president Ildefons Hernández Valls, que la Junta Directiva té caràcter interí perquè per causa del confinament i les posteriors mesures dictades per les autoritats sanitàries no s’ha pogut celebrar l’Assemblea per renovar-la.

El projecte que es presentarà a la reunió està, doncs, pendent de validar quan la Junta Directiva pugui ser votada en l’esmentada Assemblea. El projecte consta de diverses actuacions interconnectades:

 • 1. Pàgina web. Aquesta actuació ja està en marxa i força avançada. Es pretén que la pàgina web sigui una eina de comunicació entre els socis. El principal element serà un portal de notícies on es penjaran totes les informacions importants i que ens afectin. No serà un espai de debat i opinió, només un lloc on els socis puguin compartir notícies i informacions. Com més visites tingui la web millor, doncs tenim un possible patrocinador.
 • La pàgina disposarà d’una pestanya on penjarem els enllaços de les empreses col·laboradores que facin aportacions econòmiques i que d’alguna manera tinguin una relació empresarial amb el club. Allí, per exemple, hi podran posar codis promocionals per oferir descomptes en els seus productes o serveis als socis. Cada espai o empresa disposarà d’un petit “spot” de 20 o 30 segons per promocionar-se. El contingut l’haurà d’editar la mateixa empresa.
 • En el cas que un col·laborador vulgui aportar diners però no en vulgui fer publicitat, podrà cedir el seu espai a una entitat sense ànim de lucre (evidentment amb l’autorització d’aquesta).
 • 2. Projecte esportiu. El principal objectiu del projecte esportiu és aconseguir que el primer equip del club estigui a Divisió d’Honor el 2023 (75è aniversari del club). S’ha parlat amb diversos jugadors de nivell de la comarca per poder aconseguir un equip el més competitiu possible. Sembla que el primer equip ha pujat a primera categoria, amb el qual tindrem dos anys de marge per aconseguir l’ascens a DH. Com a segon objectiu, es vol aconseguir tenir un equip a cada categoria de la Lliga Catalana. D’aquesta manera s’aconseguiria que els jugadors en creixement poguessin trobar un equip del seu nivell competitiu. Igualment, els jugadors en “declivi” també podrien anar ajustant el nivell de la competició al seu propi.
 • També es vol mantenir l’Obert Internacional d’actius dins del circuït català i recuperar l’Obert Internacional de ritme clàssic.
 • 3. Projecte social. Es tracta que, a banda de la competició, es puguin dur a terme activitats que no siguin exclusivament d’escacs, tant internes com externes col·laborant amb d’altres entitats de la ciutat o el territori. Per exemple: activitats per recaptar diners per la Marató de TV3, o bé activitats que ajudin a fer visibles els escacs per a col·lectius que no els coneixen o no han sentit interès per ells. Internament es podria celebrar algun torneig social o un sopar anual dels escacs.
 • 4. Projecte formatiu. Consistiria en la creació d’una escola d’escacs, impulsada des del club però amb entitat i estructures pròpies. Es farien classes a tots els nivells, no només per nens, sinó que també hi podrà anar qualsevol adult que vulgui fer classes de millora, sigui o no jugador del club.
 • Actualment disposem de dos professors amb títol d’IM: en Joan Mellado fa classes presencials i en Fernando Valenzuela online (tot i que amb la possibilitat de fer 1/3 de les classes presencials). Això ens permet estructurar molt millor la temporada, fent una planificació personalitzada per a cada nen/alumne que ho vulgui. Ens caldrà trobar un director o coordinador per alliberar d’aquesta tasca els entrenadors. Malgrat que l’escola encara no està en funcionament, qui estigui interessat en fer classes amb algun dels dos IM ho pot sol·licitar.
 • L’escola col·laborarà activament amb la Federació Catalana d’Escacs. Des del club s’incentivarà la participació dels jugadors fins a sub-20 en els diferents campionats de Catalunya d’edats -ritme clàssic, actius (Memorial Ilundain) i per equips- i també en el campionat d’Espanya.
 • Un dels objectius de l’escola serà generar recursos per ajudar a pagar les despeses del local social del club. S’està buscant un patrocinador i si s’aconsegueix superàvit es destinarà a promoció (pagant inscripcions de tornejos, per exemple).
 • 5. Local social. El local actual no reuneix les condicions ni disposa de prou superfície per dur a terme les activitats abans esmentades. Hem mantingut reunions amb l’Ajuntament (regidor d’esports, alcalde) per intentar trobar una solució. Pretenem poder gestionar nosaltres mateixos el local (a l’Ateneu estem subjectes a l’horari de l’equipament) i ajudar a pagar-ne les despeses amb un espai de co-working que funcionaria al matí.

En definitiva, es vol que el Catalonia Joviat torni a ser un club de referència a Catalunya, com ja havia estat en el passat. Ens caldrà molta ajuda per tirar endavant el projecte.

En Jordi Magem demana si es recuperarà el sopar del soci, al que l’Ildefons Hernández Valls respon afirmativament.

La Mireia Arrieta demana si l’escola és un projecte de futur. Se li respon que ja és una realitat doncs engegarà aquest mateix curs, tot i que amb les limitacions actuals de la Junta interina que impedeixen obrir comptes corrents, signar contractes laborals, llogar locals, etc.


@angelbc

Author: @angelbc

Deixa un comentari