Campionat de Suïssa d’escacs U14 – Quali-turnier de Walenstadt

Dan Clotet Mas guanya amb autoritat el 1r Torneig de Classificació per a la final del Campionat Suís d’escacs sub-14, aconseguint el passi a la final que es disputarà el juliol de l’any vinent.

El jove jugador de Castellgalí va desplaçar-se el cap de setmana passat a la localitat suïssa de Walenstadt (Glarus) amb ganes de fer un bon resultat. Clotet, que ocupava la segona posició del rànquing inicial –la primera si es té en compte l’ELO FIDE-, va complir amb escreix la seva condició de favorit i va anar superant rivals amb comoditat, exhibint un joc sòlid  i confirmant el seu bon moment de forma.

Dan Clotet (centre) guanyador del torneig

El torneig es va disputar pel sistema suís i en format mixte, amb les tres primeres rondes de ritme ràpid (15 minuts amb 3 segons d’increment per jugada) i les quatre darreres de ritme clàssic (90 minuts amb 30 segons d’increment). Dan Clotet ocupava la segona posició del rànquing inicial entre els 48 participants de la categoria U14. A les dues primeres rondes va guanyar amb facilitat Milo Marmy i Ena Bangerter. A partir d’aquí es va haver d’enfrontar a rivals de més entitat, incloent el 1r i 3r del rànquing inicial: Suvirr Malli –amb qui de fet es va jugar el campionat- i Cristian Marc Arsenie. El del Catalonia-Joviat va resoldre un rere l’altre els seus enfrontaments fins arribar a la setena i darrera ronda amb 6 punts i el triomf pràcticament lligat: només una carambola amb els desempats el podia deixar fora del primer graó del pòdium. No hi va haver sorpresa i les taules davant Arsenie van confirmar el resultat. Julius Scherler amb 6 punts i Suvirr Malli amb 5,5 van ocupar la 2a i 3a posició respectivament.

Clotet va aconseguir una performance de 2032 punts i el millor desempat del torneig, consolidant-se d’aquesta manera per sobre dels 1900 punts d’ELO FIDE.

Crònica de Marc Clotet


@angelbc

Author: @angelbc

Deixa un comentari