Campionats de Catalunya d’escacs d’Edats 2020 – Salou, del 5 al 10 de setembre de 2020

Guillem Torres, nou campió de Catalunya en categoria sub-8

L’escaquista de l’Escacs Catalonia-Joviat es va imposar amb autoritat, en guanyar les 8 rondes del campionat, sense donar opció als seus rivals.

El manresà va fer bons els pronòstics, doncs sortia en primera posició del rànquing. Torres va encadenar els triomfs ronda rere ronda, batent amb claredat i solvència els seus rivals directes Pol Faixedas (CE Fornells), que va acabar 2n amb 6,5 punts i Jordi Linares (Montornès), 3r amb 6 punts.

Guillem Torres va debutar en competició tot just la temporada passada: el mes d’abril va aconseguir una discreta 35a posició al campionat de Catalunya. Des d’aleshores però, ha protagonitzat una progressió espectacular, doncs el desembre del 2019 ja va ser 4t al campionat de Catalunya d’escacs actius sub-8. La fita assolida ara és a l’abast de molt pocs, com ho demostra el fet que el darrer manresà a pujar al graó més alt del podi en un campionat de Catalunya d’edats va ser Arthur William Harutian l’any 2011, també en categoria sub-8.

D’altra banda, també Hugo Uber en sub-10 i Dan Clotet en sub-12 van aconseguir resultats meritoris, tot i que no van aconseguir pujar al podi, acabant 4t i 6è en les seves respectives categories. Sens dubte un bon indicador que la tasca de promoció que duu a terme el club manresà va per bon camí i està començant a donar fruits.

Hugo Uber va patir una punxada a les rondes 2, 3 i 4, on només va poder anotar un dels tres punts en joc. Malgrat que després va protagonitzar una espectacular remuntada i va acabar anotant 6 punts, els desempats van fer que perdés la tercera plaça a mans de Pol Jordana (CE Amposta). Guillem Jové (Ateneu Colon) es va endur el triomf amb 6,5 punts mentre que Pau Manel Prada (Paretana) era segon amb els mateixos punts, testimoni de la igualtat i duresa del campionat.

En categoria sub-12 Dan Clotet també va exhibir un joc sòlid durant tot el campionat, cedint una única partida davant del número u del rànquing, Daniel Salinas. Al final només mig punt el va separar de les opcions de podi. Un sorprenent i imbatut Alexander Domene (CE Salauris) es va imposar, amb 7,5 punts al favorit Daniel Salinas (Colon Sabadell Chessy), que també va acabar imbatut amb 7 punts. La tercera posició va ser per Èric Iborra (CE Llinars), amb 6 punts. Clotet, amb 5,5 punts, va ocupar la sisena posició final, millorant dos llocs el seu rànquing inicial. Els seus companys d’equip Èdgar Vázquez i Pol Torres van acabar 35è i 44è, amb 3,5 i 2 punts respectivament.

El trio de representants del Catalonia-Joviat a la categoria sub-14 el va encapçalar Joan Pérez, 32è amb 3,5 punts, seguit de Gerard Espinoza, 39è amb 3 punts i Guillem Cabeza, 41è amb 2,5 punts. Cal destacar que tots tres van millorar les seves posicions de partida al rànquing inicial.

@angelbc

Author: @angelbc

Deixa un comentari