Campionat de Catalunya d’escacs d’edats 2021

Marc Tarragó, de l’Escacs Catalonia Joviat, 2n en categoria sub-12

Marc Tarragó 2n classificat en cat. sub-12

Els joves escaquistes es van retrobar amb la competició presencial amb motiu de la celebració del Campionat de Catalunya d’escacs d’edats 2021, que es va celebrar del 27 de març a l’1 d’abril al Salou Park Resort. El torneig es va disputar a 9 rondes de 90 minuts amb 30 segons d’increment per jugada pel sistema suís, amb estrictes mesures sanitàries, que incloïen la desinfecció de les sales de joc amb ozó entre ronda i ronda. L’Escacs Catalonia Joviat va desplaçar a Salou 10 jugadors de les categories sub-10 a sub-16.

A la categoria sub-10 l’únic representant del club manresà va ser en Guillem Torres, que sortia desè al rànquing inicial d’un total de 62 participants. Torres va començar a bon ritme i es va situar amb 4 punts a la 5a ronda, a només mig punt dels llocs capdavanters. Però en les quatres següents rondes només va ser capaç de sumar un punt i va acabar vintè, lluny de les seves aspiracions.

En sub-12, amb 83 inscrits, Marc Tarragó i Hugo Uber van fer un torneig excepcional, perdent una sola partida cadascun… contra el mateix rival, el campió Daniel Salinas (Colon Sabadell Chessy) que només va cedir una ronda al qui seria 3r classificat, Felix Antonio Ilinca (Tortosa). Tarragó, amb 6 victòries, dues taules i l’esmentada derrota, es va enfilar al segon graó del podi amb 7 punts, mentre que Uber finalitzava 6è a només mig punt de Tarragó. En la mateixa categoria Edgar Vázquez va aconseguir la 52a posició amb 4 punts, Pol Torres la 63a amb 3,5 punts i Eudald Solé la 74a amb 3 punts.

Dan Clotet i Joan Pérez van ser els representants del Catalonia Joviat entre els 81 participants a la categoria sub-14, on Serni Ribera (Geva-Cea) es va imposar amb 8 punts, seguit molt de prop per Leo Valle (Gerunda) i Gerard Añó (Tortosa), ambdós amb 7,5 punts, testimoni de la duríssima lluita pel títol que no es va decidir fins la darrera ronda. Clotet, que sortia 17è del rànquing, va patir més del compte a les rondes 5, 6 i 7, on només va aconseguir sumar mig punt i, malgrat que a les dues darreres rondes es va refer, no va poder passar de la 20a posició final amb 5,5 punts. Joan Pérez, que continua en progressió, va exhibir un joc sòlid i va fer un torneig molt regular, aconseguint la 40a posició amb 4,5 punts.

La representació manresana la van completar Gerard Espinoza i Guillem Cabeza al sub-16, que comptava amb 64 participants. Espinoza, amb 3 punts, va ocupar la 57a posició, mentre que Cabeza, amb 2,5 punts, finalitzava 61è. Malgrat que cap dels dos va aconseguir millorar el seu rànquing inicial, van lluitar fins al final totes les partides sense tirar la tovallola en cap moment.

En paral·lel a la classificació individual, enguany es va elaborar també una classificació per equips que s’elaborava sumant les posicions obtingudes pels tres millors classificats de les categories sub-10+12 (Copa Promoció) i sub-14+16+18+20 (Memorial Jordi Puig). El Catalonia Joviat sub-10+12 es va classificar en 3a posició de la Copa Promoció.

Components del club i 3r classificats en la Copa Promoció

Crònica de Marc Clotet


@angelbc

Author: @angelbc

Deixa un comentari