FINALITZA LA LLIGA CATALANA D’ESCACS DE PRIMERA DIVISIÓ

El diumenge 3 d’abril es va disputar l’onzena i darrera jornada de la lliga catalana d’escacs de Primera Divisió. El Catalonia-Joviat va acabar en segona posició del grup II, a dos punts del líder Olot i de l’única plaça d’ascens a Divisió d’Honor.

Els manresans van resoldre amb comoditat per 4-6 el darrer encontre contra un reforçat Granollers-Canovelles que es jugava la permanència. El balanç pels del Catalonia-Joviat va ser de quatre victòries (Christian Hernández, Maurici Tarragó, Marc Tarragó i Albert Vila), quatre taules (Joan R. Menac, Joan Carles Sampera, Francesc Garriga i Dan Clotet) i dues derrotes (Joan Mellado i David Armengol).

En el global de la competició, el Catalonia-Joviat va acabar segon amb 9 punts dels 11 possibles: les -ajustades- derrotes contra l’Olot i el Barcelona B van impedir l’ascens a Divisió d’Honor, que va ser per a l’Olot, líder indiscutible amb 11 punts.

Individualment, cal destacar el gran campionat realitzat pel segon tauler del club, el MI Christian Andrés Hernández, que va finalitzar invicte amb un extraordinari registre de deu victòries i unes taules i un guany de 63 punts d’ELO català. També cal destacar el bon paper del tercer tauler Josep Maria Barón, amb 8 punts en 10 partides. Finalment, alguns jugadors en formació han debutat al primer equip: els sub-14 Marc Tarragó amb 5 punts en 7 partides i Dan Clotet amb 5 punts en 9 partides; i el sub-16 Joan Pérez amb 1 punt en 2 partides.

Queda ajornat doncs l’esperat retorn a Divisió d’Honor per a la propera temporada, en què potser caldrà considerar reforçar l’equip amb algun jugador que acabi de decantar la balança a favor en els matxs més ajustats.

D’altra banda, aquest proper cap de setmana s’iniciarà la propera competició del calendari català, el Campionat de Catalunya d’Edats sub-8 a sub-20, que enguany retorna al seu escenari habitual de l’Hotel Palas de La Pineda (Vila-seca). Hi prendran part 9 jugadors del Catalonia-Joviat: Guillem Torres en sub-10, Gerard Membrive en sub-12; Dan Clotet, Marc Tarragó, Pol Torres, Eudald Solé i Edgar Vázquez en sub-14 i Joan Pérez i Gerard Espinoza en sub-16.

Crònica de Marc Clotet


@angelbc

Author: @angelbc

Deixa un comentari