Dan Clotet Mas 8è classificat al Campionat Suís d’escacs Sub-16

El jove jugador de l’Escacs Catalonia-Joviat, que té la doble nacionalitat, va disputar del 26 al 29 de maig la final del campionat helvètic d’escacs sub-16. El torneig va tenir un escenari insòlit, el bufet de l’estació ferroviària d’Olten, situat al bell mig de l’andana 7. Clotet Mas va aconseguir, el passat mes de març, guanyar un dels quatre tornejos de classificació que organitza la Federació Suïssa d’Escacs i que serveixen per triar els 16 millors jugadors de cada categoria d’edat que participen a la final.

Dan Clotet a la dreta

El torneig va consistir en set rondes de 90 minuts amb 30 segons d’increment per jugada, pel sistema suís. El ritme de joc va ser exigent, amb dues partides diàries els tres primers dies de competició –pràcticament sense descans entre les rondes- i una el darrer. El de Castellgalí partia de la 9a posició del rànquing inicial, fet que va provocar que ja a la primera ronda s’enfrontés amb el número u, Simon Schellenberg, partida disputada que finalment es va endur el de Pfäffikon. A les rondes 2 i 3 Clotet Mas es va desfer de Milo Tahedi i Nina Brüssov amb solvència, però a la 4a i 5a va encaixar sengles derrotes a mans de Cédric Hirzel –que va patir per guanyar en una partida de més de 4 hores- i Kyrill Kostov –taules desaprofitades per un error-.  Aquests resultats el van deixar sense opcions de podi. A les dues darreres rondes Clotet Mas va tornar a anotar, guanyant amb facilitat Ledion Rexhepi –que va errar el càlcul en un intercanvi de peces- i anotant taules -fruit del cansament- enfront Flavio Rotunno, per acabar 8è amb 3,5 punts.

El balanç per Clotet Mas va ser positiu, tenint en compte que és el seu primer any a la categoria sub-16 i que tots els rivals que el van derrotar estaven millor situats al rànquing inicial i eren de segon any. El títol se’l va endur amb autoritat Jakub Kwiatkowsky, que va acabar invicte amb 6 punts, fruit de cinc victòries i dues taules. El segon classificat va ser Cédric Hirzel amb 5,5 punts, seguit de Johannes Rapazzo amb 5.

Crònica de Marc Clotet


@angelbc

Author: @angelbc

Deixa un comentari