Campionat de Catalunya d’escacs actius d’edats 2021

XIXè Festival d’Escacs Memorial David Garcia Ilundain

El Campionat de Catalunya d’escacs actius d’edats va tornar a la modalitat presencial el passat dissabte 28 d’agost després que el 2020, per causa de les restriccions degudes a la pandèmia de CoviD-19, s’hagués de disputar on-line. Aquesta vegada l’escenari va ser el Centre Cívic Cotxeres de Sants, a Barcelona.

En totes les categories, sub-8, sub-10, sub-12, sub-14 i sub. 16+20, es van disputar 8 rondes de 15 minuts amb 5 segons d’increment pel sistema suís, 4 rondes al matí i 4 a la tarda, enmig d’estrictes mesures sanitàries. Cinc escaquistes del Catalonia-Joviat van participar en les categories sub-10, sub-12 i sub-14 amb resultats meritoris.

Entre els 47 participants de la categoria sub-10 hi havia el Guillem Torres, que sortia 6è del rànquing inicial. Torres va començar anotant 2 victòries, però tot seguit va encaixar 3 derrotes consecutives que el van deixar fora de la lluita pel podi. Les tres darreres rondes es va refer i va anotar sengles victòries, remuntant posicions fins finalitzar onzè. El vencedor va ser un intractable Isaac Herman (Sabadell), que va fer el ple amb 8 victòries. Josep Marsal (Amposta) i Gerard Jurca (Montornès) van ser segon i tercer respectivament, ambdós amb 6 punts.

La categoria sub-12 va ser la que va aplegar més representants del club manresà i on es van aconseguir els millors resultats. Hugo Uber va protagonitzar un emocionant duel amb Daniel Salinas (Sabadell Chessy): ambdós van finalitzar el campionat invictes amb 6 victòries i 2 taules, també en la partida que els va enfrontar. Però el de Sabadell es va endur la primera plaça per només mig punt de diferència en el desempat. Uber va ser segon i Marc Mallorquí (Gerunda), amb 6 punts, tercer. Els altres dos representants del Catalonia-Joviat van ser Marc Tarragó, amb una meritòria 9a posició amb 5,5 punts i Pol Torres, 45è amb 2 punts. En la classificació per equips el Catalonia-Joviat va assolir la segona posició, arrodonint així els bons resultats dels esportistes manresans.

Al sub-14 Dan Clotet tenia expectatives de fer un bon resultat, doncs sortia 6è del rànquing i “defensava” el 2n lloc assolit en categoria sub-12 fa dos anys. Després de guanyar amb solvència les dues primeres rondes, un incident a la 3a -en que per error va jugar amb blanques enlloc de negres- el va descentrar i li va fer encaixar tres derrotes consecutives de les quals ja no va saber refer-se. Va acabar en 23a posició amb 4 victòries i 4 derrotes, molt per sota de les seves possibilitats. El campió de la categoria va ser un intractable Gerard Añó (Peu Vuit) amb 7,5 punts, seguit d’Albert Fernández (Cerdanyola) amb 6,5 i Roc Boix (Llinars) amb 6.

Crònica de Marc Clotet


@angelbc

Author: @angelbc

Deixa un comentari