Bons resultats dels escaquistes del Catalonia-Joviat a Sitges, Olot i Santpedor

Guillem Torres guanya el VIII Obert Calculín de Promoció en categoria sub-10, Hugo Uber és 10è a Olot (campió del tram B) i Juan Mellado 6è a Santpedor

La intensa activitat dels jugadors del Catalonia-Joviat va començar el dissabte al XVIIIè Obert d’escacs Vila de Santpedor. Els 86 participants van disputar les 8 rondes de 10 minuts amb 5 segons d’increment per jugada al poliesportiu Cal Llovet. El clar vencedor va ser l’IM Lázaro Lorenzo de la Riva (Colon Sabadell Chessy), amb 7 punts, seguit de l’IM peruà Jonathan Cruz (Sant Andreu) i el GM Josep Manuel López (Barberà), ambdós amb 6,5 punts.

Pel que fa als manresans, l’IM Joan Mellado va aconseguir una bona 6a posició, amb 6 punts. El CM Joan Ramon Menac va ser 12è amb 5,5 punts i Maurici Tarragó 17è amb 5 punts. Ja a més distància, Joan Pérez (31è amb 4,5 punts), Antonio Pérez (33è amb 4,5 punts), Joan Carles Sampera (35è amb 4 punts), Hugo Uber (42è amb 4 punts) i Marc Tarragó (50è amb 4 punts).

També el dissabte 18 es va disputar a Sitges la final del VIIè Obert Calculín de Promoció. Guillem Torres va dominar en categoria sub-10, finalitzant les 5 rondes de 30 minuts amb 30 segons d’increment amb 4,5 dels 5 punts possibles, guanyant a dos dels seus rivals directes –Pol Faixedas, 2n classificat i Pau Mulet, 4t- i fent taules amb Pol Rovira -3r classificat-.

Torres havia obtingut el passi a la final a Sitges el passat 29 de juliol, en finalitzar primer sub-10 (5è de la classificació general) del grup Calculin Blau. Pol Torres va finalitzar 18è en el mateix grup, resultat que en el seu cas no li va permetre accedir a la final.

El diumenge 19 Hugo Uber es va desplaçar a Olot per participar al Torneig d’Actius Olot 2021, que es va celebrar al Pavelló Municipal d’Esports d’aquesta localitat. Es van jugar 9 rondes de 10 minuts amb 2 segons d’increment per jugada pel sistema suís. Uber va aconseguir una meritòria 10a posició a la classificació general, i es va endur la primera posició del tram B d’ELO (fins a 1999 punts d’ELO) amb 6 punts fruit de 6 victòries i 3 derrotes. El torneig se’l va endur l’IM Gerard Ayats (Barcelona) amb 8 dels 9 punts possibles, seguit de l’MK Daniel Molina (Gerunda) amb 7,5 punts i Ernest Serrat (Manlleu) amb 7 punts.