Participació en tornejos presencials

Oberts d’escacs de Nadal i Reis

Malgrat les rigoroses mesures sanitàries, alguns escaquistes de l’Escacs Catalonia-Joviat s’han retrobat durant aquestes festes nadalenques amb les partides presencials, participant al VII Obert Internacional d’escacs Sunway Sitges i a l’Obert d’escacs de Canovelles Cap d’Any 2021.

Del 13 al 22 de desembre es va disputar a Sitges la 7a edició del prestigiós Obert Internacional d’escacs Hotel Sunway. Aquest torneig es disputa pel sistema suís a 10 rondes de 90 minuts pels 40 primers moviments, 30 minuts addicionals a partir del moviment 41 i 30 segons d’increment per moviment.

El grup A, amb 138 inscrits, va comptar amb la presència del Mestre Català Joan Ramon Menac, que va finalitzar en una bona 79a posició després d’anotar 4 victòries, 1 taules i 5 derrotes. Menac, que sortia en la posició 110 del rànquing amb 2014 punts d’ELO FIDE, va jugar bones partides, com testimonia la seva performance de 2186 punts i l’increment de 40,4 punts d’ELO FIDE aconseguit.

Joan Ramon Menac durant l’enfrontament a Sitges, amb la WFM Maria Eizaguerri a la 4a ronda, que va finalitzar amb taules

Al grup B, amb 91 inscrits, van participar-hi els més joves del club. Hugo Uber va ser el més destacat, acabant en una excel·lent 27a posició amb 6 punts (5 victòries, 4 derrotes i un punt anotat per no presentació del rival). Uber va ser guardonat amb la 2a posició del tram C d’ELO. Oriol Nájar va finalitzar 67è amb 4 punts malgrat jugar només 8 de les 10 rondes. Guillem Torres 79è amb 3 punts, Pol Torres 88è amb 2 punts i Edgar Vázquez 90è amb 1,5 punts van completar la representació manresana. Sens dubte tots van acusar el llarg període d’inactivitat, doncs des de l’estiu no s’havien pogut disputar partides presencials de llarga durada.

Del 27 de desembre al 2 de gener va tenir lloc l’Obert d’escacs de Canovelles de Cap d’Any 2021. En aquest cas es tractava d’un torneig a set rondes pel sistema suís, amb un ritme de joc de 90 minuts i 30 segons d’increment per jugada. El torneig va comptar amb 91 inscrits.

Hugo Uber va tornar a destacar entre els jugadors de l’Escacs Catalonia-Joviat, assolint la 19a posició final amb 4,5 punts  fruit de 3 victòries, 3 taules i una derrota que li van valer també la 1a posició entre els participants de categoria sub-10 així com la primera posició del tram de <1850 punts d’ELO. Pol Torres (79è), Carlos Torres (80è), Guillem Torres (84è) i Èdgar Vázquez (88è) van completar la representació manresana.

Crònica de Marc Clotet


@angelbc

Author: @angelbc

Deixa un comentari