Oberts Internacionals d’Escacs

La primera quinzena de Juliol varis escaquistes del Catalonia-Joviat han participat en diversos tornejos.

L’estiu és l’època ideal per als tornejos de ritme clàssic que es disputen en nou o menys dies seguits, doncs les vacances permeten als jugadors de disposar dels dies necessaris per fer-ho. La resta de l’any és més habitual que aquests tornejos s’allarguin durant nou setmanes.

Dan Clotet

Dan Clotet Mas va ser el més “matiner”, participant al XXII Open Internacional de Torredembarra, torneig de 9 rondes de 90 minuts amb 30 segons d’increment per jugada, pel sistema suís. El de Castellgalí, que sortia 51è de 112 participants, va exhibir un joc sòlid contra rivals superiors i va acabar 20è –primer del tram “E” d’ELO FIDE i 2n sub14-, sumant 5,5 punts amb tres victòries, cinc taules i una sola derrota. Destacar les taules obtingudes en els enfrontaments amb el FM Alexander Domene i amb el MK David Monell. Tot plegat va fer que obtingués una performance de 2001 punts i un guany de 121,6 punts d’ELO FIDE.

El CM Joan Ramon Menac va prendre part en l’exigent grup A del XLIV Open Internacional de Barberà del Vallès, amb 52 participants -27 d’ells titulats- i una mitjana de 2122 punts d’ELO FIDE. Menac, que sortia 26è al rànquing inicial, va patir de valent i va finalitzar les 9 rondes amb dues victòries, tres taules i 4 derrotes, després d’enfrontar-se a cinc dels temuts jugadors indis que participen en nombrosos tornejos catalans, sovint amb un ELO molt inferior al seu nivell real.

Finalment el Mestre Internacional colombià Cristian Andrés Hernández, a hores d’ara primer tauler del primer equip del Catalonia-Joviat, va ser convidat a prendre part al tancat per norma de Mestre Internacional que es va celebrar del 6 al 10 de juliol a la localitat de Tremblay (París, França). Aquests tornejos es celebren entre 10 jugadors pel sistema Round-robin (tots contra tots) amb la finalitat que jugadors no titulats obtinguin una de les tres normes necessàries per obtenir el títol de Mestre Internacional.  Hernández va finalitzar les nou rondes en 4a posició, amb 5 punts (3 victòries, 4 taules, 2 derrotes).

Crònica de Marc Clotet


@angelbc

Author: @angelbc

Deixa un comentari