MATXS ONLINE DE LA SELECCIÓ CATALANA D’ESCACS

Tres jugadors de l’Escacs Catalònia-Joviat a la Selecció Catalana d’Escacs.
Tres jugadors de l’Escacs Catalònia-Joviat -Dan Clotet, Joan Pérez i Hugo Uber- han pres part, les darreres setmanes, en els matxs amistosos jugats per la selecció catalana sub-18 contra les seleccions de les Illes Balears (15 d’abril), Comunidad de Madrid (24 de maig), Aragó (31 de maig), València (7 de juny) i Navarra (21 de juny). Els participants als enfrontaments eren majoritàriament membres del programa de tecnificació de la FCE i també els millors classificats del Campionat de Catalunya Online d’edats celebrat a primers d’abril.
Els enfrontaments es van disputar, en alguns casos en dos grups d’edats, a la plataforma online “lichess” amb diferents ritmes de joc, que van anar des dels 3′ + 2” als 15′ + 5”. En cada encontre es van jugar tantes partides com va ser possible en 90 minuts i la classificació es va elaborar sumant els punts obtinguts pels 10 millors de cada equip. La selecció catalana es va imposar en tots els enfrontaments excepte en el darrer, on els navarresos els van endosar una doble derrota: en sub 8-12 (188-196) i en sub 14-18 (107-198).
Dan Clotet, actual sots-campió català online en la categoria sub-12, va participar als enfrontaments amb les Illes Balears, Aragó i Navarra. Clotet va aconseguir un bon balanç al seu favor en els matxs contra Aragó (10 victòries i dues taules, 10è de la general) i Navarra (8 victòries i unes taules), essent en aquest darrer matx el segon classificat de la general i primer català. El matx contra les Illes Balears no va ser tant productiu, doncs es va disputar en un sol grup (sub 12-18): Clotet va haver d’enfrontar-se a rivals de més edat i només va poder aconseguir quatre victòries, unes taules i va encaixar catorze derrotes.
Hugo Uber, que enguany juga en categoria sub-10, va participar en el matx contra Navarra, formant part com Clotet de l’equip sub 8-12. Uber va anotar vuit victòries per només una derrota i va finalitzar 5è a la general, 2n català, només superat pel seu company d’equip.
Finalment, el sub-14 Joan Pérez va ser el tercer representant del club manresà a la selecció catalana. Pérez va participar en el matx que agrupava les categories sub 14 a sub-18, també en l’enfrontament contra Navarra, aconseguint sumar una victòria i unes taules i perdent les 5 partides restants.
Amb el final de l’estat d’alarma els escaquistes del Catalonia-Joviat esperen retornar aviat a la normalitat, tot i que a la primera cita del calendari, el Campionat d’Espanya d’edats, caldrà complir unes estrictes mesures sanitàries que convertiran cada partida en una prova duríssima.
Crònica de Marc Clotet

@angelbc

Author: @angelbc

Deixa un comentari