Guillem Torres 13è al Campionat d’Espanya d’escacs sub-10

El jove escaquista del Catalonia-Joviat, que venia d’aconseguir la tercera posició al campionat català, sortia 7è del rànquing estatal i va arribar a la darrera ronda amb opcions de podi.

Com cada any, l’escenari dels campionats d’Espanya d’escacs d’edats és l’Hotel Salobreña Suites de Salobreña. La categoria sub-10 es va jugar del 4 al 9 de juliol i va consistir en 9 rondes de 90 minuts amb 30 segons d’increment per jugada, pel sistema suís. Hi van participar 153 escaquistes.

Torres va començar amb bon peu, guanyant les dues primeres rondes, però va ensopegar a la tercera, fet que a la llarga va pesar negativament en els seus aparellaments i desempats. El Guillem es va refer i en les rondes 4 a 8 va anotar 4,5 dels 5 punt possibles, fet que li va permetre arribar a la darrera ronda amb alguna opció de podi. Però la derrota amb qui era número 1 del rànquing inicial i va ser el tercer classificat final, el madrileny Álvaro Torres, ho va fer impossible. Amb tot, la 13a posició final és un molt bon resultat que confirma Torres com un dels millor jugadors catalans de la categoria. El triomf va ser per Manuel González (Castilla – La Mancha), amb 8 punts, i la segona plaça pel valencià Lucas I. González, amb 7,5 punts.

Tot seguit, els dies 9 i 10 de juliol, Guillem Torres va prendre part en el Campionat d’Espanya d’escacs actius també en categoria sub-10, en aquest cas 9 rondes de 10 minuts amb 5 segons d’increment per jugada, també pel sistema suís. Torres va guanyar la primera ronda, va perdre la segona i va aconseguir quatre victòries i unes taules en les rondes 3 a 7, però dues derrotes a les dues darreres rondes van fer que finalitzés en la 30a posició. El madrileny Álvaro Torres va ser el campió en aquesta modalitat, amb 9 de 9 punts possibles.

Els propers jugadors del Catalonia-Joviat que participaran als campionats d’Espanya d’edats seran en Marc Tarragó Plaza i el Dan Clotet Mas, a la categoria sub-14, del 18 al 23 de juliol. El Marc surt el 29è del rànquing mentre que en Dan ho fa des de la 47a posició, d’un total de 183 inscrits, ambdós amb expectatives d’aconseguir una millor posició final.

Crònica de Marc Clotet


@angelbc

Author: @angelbc

Deixa un comentari