Èxit de les seleccions catalanes infantil i cadet.

En el Campionat d’Espanya de Seleccions Autonòmiques d’escacs, celebrat a Isla (Cantàbria) els dies 24, 25 i 26 de juny, els combinats catalans van obtenir el bronze i l’or respectivament.

Dan Clotet Mas, del Catalonia-Joviat, va ser un dels integrants de la selecció catalana infantil (sub-14). El castellgalinenc va fer bona la confiança que va dipositar en ell el seleccionador català i es va imposar en 4 de les 5 partides que va jugar, sent el jugador que més punts va aportar del seu equip. També va destacar un joveníssim Xavier Mompel -qui amb només 11 anys va defensar el primer tauler-, a més de Laura Toquero (3,5 de 5 punts) i Júlia Pinyol (3 de 5 punts) que van mostrar un joc sòlid. El torneig es va disputar a sis rondes a un ritme de 90 minuts amb 30 segons d’increment per jugada. En cada ronda els equips participants havien d’alinear 2 nois i 2 noies.

L’equip infantil sortia primer del rànquing entre les 17 seleccions autonòmiques participants. En el primer enfrontament però, no va poder passar de l’empat amb la feble selecció canària (2-2). Tot seguit es va imposar amb claredat als murcians (3-1) i a la tercera ronda van encaixar una derrota contundent a mans de Navarra (1-3) i aquí van estar a punt d’esvair-se les opcions de podi. El combinat català va saber reaccionar i va encadenar dues victòries enfront de Castella – La Manxa i Andalusia, fet que va propiciar que arribessin a la darrera ronda amb opcions al bronze. L’empat en el darrer enfrontament amb una potent selecció gallega, que fins aleshores no havia cedit cap punt, va donar la tercera plaça als catalans, tot i que es va haver de desfer l’empat amb la selecció asturiana recorrent al segon desempat. La primera posició va ser per Galicia i la segona per Madrid.

D’altra banda la selecció cadet (sub-16) va aconseguir un resultat encara millor, enduent-se l’or amb autoritat. Liderat per Roger Bernadó i ben secundat per Aramí Lobo, el combinat català es va imposar amb claredat a les seleccions asturiana i andalusa i fins es va permetre un cert relaxament a la darrera ronda.

Crònica de Marc Clotet


@angelbc

Author: @angelbc

Deixa un comentari