DAN CLOTET MAS CLASSIFICAT PER A LA FINAL A 16 DEL CAMPIONAT SUÍS D’ESCACS SUB-16

L’escaquista del Catalonia-Joviat -que a Suïssa juga a les files del Wollishofen-, va aconseguir la classificació directa per a la final del campionat suís sub16 en el torneig celebrat del 24 al 26 de març a Payerne. Es tractava del darrer dels quatre “Qualiturniers” organitzats per la Federació Suïssa d’Escacs al llarg de l’any i que serveixen per determinar els setze participants de cada categoria de la final del campionat suís d’edats.

Dan Clotet Mas (esquerra)

El torneig es va disputar a 7 rondes, 3 de ritme ràpid de 15 minuts amb 3 segons d’increment  i 4 de ritme clàssic de 90 minuts amb 30 segons d’increment. Les tres rondes ràpides es van jugar el divendres i les de ritme clàssic dues dissabte i dues diumenge. Cal destacar l’espai de joc, ampli i lluminós, tant pels jugadors com pels acompanyants, i la bona organització.

A Payerne el Dan es va trobar una situació especialment difícil, doncs la federació va agrupar els participants en les categories sub16 i sub20 amb els de la categoria A de l’Open de la Broye, competició que es celebrava en paral·lel al campionat d’edats. Això si, va elaborar classificacions separades. Entre els 127 participants del torneig resultant, hi havia un GM, un IM, tres FM i 2 WFM.  A més Clotet Mas sortia 50è del rànquing inicial, fet que assegurava enfrontaments durs ja a la segona ronda.

Després de les rondes ràpides del divendres Clotet Mas havia sumat 2,5 dels 3 punts possibles i ocupava la segona posició entre els sub16. El dissabte es van disputar les dues primeres rondes clàssiques i el bagenc va anotar sengles victòries. Un pas de gegant que el deixava, a manca de dues rondes, sisè de la general i primer sub16. El primer enfrontament de diumenge va ser amb el FM Aurelio Colmenares i va acabar amb la única derrota que Clotet Mas va encaixar en el torneig. Les taules aconseguides en l’enfrontament amb Cédric Pahud el van situar al 12è lloc de la classificació general. Entre els sub16, els millors desempats fruit d’uns aparellaments durs, van propiciar que obtingués la 2a posició amb 5 punts, per davant de Jakub Kwiatkowski i Kyrill Kostov, ambós també amb 5 punts, i només avantatjat per Simon Schellenberg, qui ja s’havia classificat per a la final l’agost passat a Prangins.

És la tercera vegada que el de Castellgalí arriba a la final del campionat de Suïssa jugant-s’ho tot a una sola carta –ho va fer el 2018 a Wollishofen, el 2022 a Wallenstadt i ara a Payerne-, doncs el cost econòmic i l’agenda de competicions fan impensable que pugui participar en més d’un torneig de classificació, fet que limita les seves possibilitats d’aconseguir el passi a la final i l’obliga a guanyar un “qualiturnier” o quedar-ne fora. La final tindrà lloc del 26 al 29 de maig a Olten.

Crònica de Marc Clotet


@angelbc

Author: @angelbc

Deixa un comentari