Campionat d’Espanya d’escacs Sub14

Dan Clotet Mas (27è) i Marc Tarragó Plaza (80è) finalitzen la seva participació al Campionat d’Espanya d’escacs Sub14

Els joves escaquistes de l’Escacs Catalonia-Joviat van prendre part al campionat d’Espanya d’escacs en categoria sub14, que es va celebrar a l’Hotel Salobreña Suites del 18 al 23 de juliol. Es van disputar 9 rondes de 90 minuts amb 30 segons d’increment per jugada, pel sistema suís. En total hi van participar 183 nois i noies d’arreu de l’estat.

Dan Clotet Mas sortia 47è del rànquing inicial. Després de guanyar amb solvència les dues primeres rondes, va encaixar dues derrotes a la tercera i cinquena. El de Castellgalí no va perdre la concentració i mostrant un joc sòlid va aconseguir tres victòries consecutives que el van situar 13è de la general a manca d’una ronda, amb opcions d’entrar entre els 10 primers. La derrota davant de Ivan Povshednyi el va fer baixar fins a la 27a posició final, amb una performance de 1780 i un guany de 17,20 punts d’ELO FIDE.

Marc Tarragó Plaza, que s’estrenava a la categoria, va tenir una bona arrencada que el van situar amb 3,5 punts de 5 després de la 5a ronda. A les quatre darreres rondes però, només va poder esgarrapar un punt fruit de dues taules. Els 4,5 punts assolits el van deixar en la 80a posició final, molt per sota de les seves expectatives, amb una performance de 1610 i una pèrdua de -103,20 punts d’ELO FIDE.

Els guanyadors de la categoria van ser el FM Javier Habans (Navarra) amb 8 de 9 punts, seguit de Daniel Tabuenca (Cantàbria) amb 7,5 punts i Julio Stefano Centeno (Madrid) amb 7. En l’apartat femení, les catalanes Júlia Pinyol i Adahara Carrasco, ambdues amb 5,5 punts, van encapçalar el medaller, seguides de la illenca Cristina Sureda, amb 5 punts.

Ambdós jugadors van prendre part també al Campionat d’Espanya d’escacs actius sub14, que es va celebrar a continuació del de ritme clàssic, els dies 23 i 24 de juliol, amb 9 rondes de 10 minuts i 5 segons d’increment per jugada. Tarragó va aconseguir 5 punts i va finalitzar 54è, millorant una posició el seu rànquing inicial, mentre que Clotet, amb 4,5 punts, va ser el 68è. La classificació la va encapçalar el català Daniel Salinas amb 8 punts, per davant del FM navarrès Javier Habans, també amb 8 punts, i el valencià Ivan Povshednyi, amb 7,5 punts. Nerea Cereijo (5,5 punts), Júlia Pinyol (5,5 punts) i Catalina Colloridi (5 punts) van ocupar el podi femení.

Dan Clotet Mas participarà aquesta setmana al campionat d’Espanya d’escacs sub16. És habitual que alguns escaquistes juguin en categories superiors, doncs és una bona oportunitat de mesurar forces amb rivals d’entitat.

Crònica Marc Clotet


@angelbc

Author: @angelbc

Deixa un comentari