Campionat de Suïssa d’escacs actius sub-14 on-line

Dan Clotet, 6è classificat al campionat suís d’escacs actius on-line en categoria sub-14

El jugador de l’Escacs Catalonia-Joviat, que té la doble nacionalitat, va participar aquest diumenge 14 de març al campionat suís d’escacs actius on-line en la categoria sub-14, després de ser triat pel seleccionador de la Suïssa de l’Est com un dels 8 representants d’aquesta regió a la final confederal. El torneig es va disputar a la plataforma Tornelo, a 7 rondes de 10 minuts amb 10 segons d’increment per moviment, pel sistema suís.

Dan Clotet al Campionat suís d’escacs actius on-line en categoria sub-14

Clotet, en el seu primer any a la categoria, va rendir a un molt bon nivell i va justificar amb escreix la confiança dipositada en ell pel seleccionador Adrian Unterluggauer. Clotet sortia 19è d’entre els 26 participants per causa del seu escàs ELO suís, fet que va provocar que no passés el tall i ja en primera ronda s’hagués d’enfrontar al 5è del rànquing, Kyrill Kostov, a qui va vèncer en 55 jugades. En les següents rondes contra Cédric Hirzel (victòria en 51 moviments), Aryand Anand (victòria en 53 moviments) i Athanasios Zaferidis (taules en 74 moviments), Clotet va continuar sumant punts amb partides molt treballades i es va situar al capdavant amb 3,5 punts de 4.

El cansament acumulat i els rivals durs van passar factura: en les dues següents rondes Clotet va cedir davant de Mikayel Zargarov (derrota en 50 moviments) i va perdre les opcions de podi en l’enfrontament amb qui seria subcampió, Flavio Rotuno (derrota en 72 moviments). En la darrera ronda el de Castellgalí es va desfer fàcilment d’Andrew Heron en només 22 moviments, aconseguint 4,5 de 7 punts que li van valer la 6a posició del campionat. Això si, amb el millor desempat de totes les categories –va jugar contra el 2n, 3r, 4t, 5è, 6è, 8è i 15è del rànquing inicial- i primer classificat dels nascuts el 2008.

Paral·lelament al torneig individual es va disputar una competició regional, on cada selecció sumava els punts obtinguts pels seus dos millors jugadors de cada categoria. La selecció de la Suïssa de l’Est es va alçar amb el triomf, amb la contribució de Dan Clotet, que va ser el millor jugador de la seva regió en categoria sub-14.