Campionat de Catalunya d’escacs per edats 2023

De l’1 al 6 d’abril es va celebrar, als hotels Sol Port i Port Eugeni de Cambrils, el Campionat de Catalunya d’escacs per edats. Un total de 476 escaquistes entre totes les categories (sub-8 a sub-20) van prendre-hi part, entre ells 6 representants de l’Escacs Catalonia-Joviat.

El torneig es va disputar a 9 rondes de 90 minuts amb 30 segons d’increment per jugada pel sistema suís, excepte la categoria sub-8, en què es van jugar 8 rondes de 40 minuts amb 20 segons d’increment. Van actuar com a àrbitre principal Eduardo López i com a director Jordi Magem. Els escaquistes manresans van estar acompanyats en tot moment pel delegat Carlos Torres i l’entrenador Joan Mellado.

En categoria sub-12 Guillem Torres va fer un molt bon torneig -5 victòries, 2 taules i 2 derrotes- i va tenir opcions de podi fins a la darrera ronda, on una errada li va fer perdre una partida que tenia guanyada en un final amb tres peons de més. Tot i així va acabar en una meritòria 10a posició anotant 6 punts. Gerard Membrive, amb 5 punts, va acabar 37è anotant 3 victòries, 4 taules i només dues derrotes.

Al sub-14 Marc Tarragó va finalitzar 19è després de signar 4 victòries, 3 taules i 2 derrotes -davant del campió Àlex Villa i el cinquè classificat MK Daniel Salinas-. La darrera ronda tampoc va ser profitosa per aquest jugador, que amb un resultat favorable s’hauria situat entre els 10 millors de la categoria. Èdgar Vazquez va anotar 3,5 punts i va finalitzar 73è mentre que Pol Torres va ser 89è amb 2,5 punts.

Dan Clotet Mas era l’únic representant del Catalonia-Joviat a la categoria sub-16. Malgrat no exhibir el seu millor joc, va aconseguir 3 victòries, 4 taules i només 2 derrotes per acabar 27è a la general amb 5 punts. Clotet Mas, com els seus companys Torres i Tarragó, va encaixar una derrota a la darrera ronda, on una victòria l’hauria situat a la 11a posició, mostra de la gran igualtat existent entre els participants.

Crònica de Marc Clotet


@angelbc

Author: @angelbc

Deixa un comentari