CAMPIONAT DE CATALUNYA 2021 D’ESCACS PER EQUIPS D’EDATS

La vila de Santa Susanna (Maresme) va ser la seu triada per la Federació Catalana d’Escacs per al Campionat de Catalunya d’Escacs per Equips d’Edats, que es va celebrar en modalitat presencial i encara amb fortes mesures sanitàries malgrat el relaxament de les restriccions del Procicat. La sala de joc, habilitada en un saló de l’Hotel Don Ángel, va veure com més de 400 jugadors i jugadores de les categories sub-8 a sub-20 jugaven, del dissabte 30 d’octubre al dilluns 1 de novembre les 6 rondes de 45 minuts amb 30 segons d’increment per jugada.

Equip sub-12 2n classificat

L’Escacs Catalonia-Joviat va presentar dos equips, un en categoria sub-12 format per Hugo Uber, Marc Tarragó, Guillem Torres, Edgar Vázquez i Pol Torres, i l’altra en categoria sub-16, amb Roger Massegú, Gerard Espinoza, Guillem Cabeza i Manuel Abizanda. D’altra banda, en Dan Clotet, en no poder formar equip sub-14 el club, va participar també en categoria sub-16 com a primer tauler d’un equip mixt designat per la FCE.

L’equip sub-12, que sortia 4t del rànquing inicial entre els 27 equips participants, va deixar clares les seves aspiracions al títol des de bon principi, guanyant per sengles 4-0 l’Alt Empordà i l’Ateneu Colón en les dues primeres rondes i 31/2- ½ al Sitges a la tercera. El duel decisiu va ser a la quarta ronda, on es van enfrontar a l’equip favorit, el Colon Sabadell Chessy, que va imposar la seva llei amb un 4-0 sobre els manresans. En les dues darreres rondes, un 3-1 enfront el Vilafranca “A” i una derrota per la mínima contra l’Amposta 11/2 -21/2van permetre que el Catalonia-Joviat ocupés en solitari la segona posició, un resultat tan destacat com merescut. A més, Hugo Uber va obtenir el guardó al millor primer tauler en aconseguir 5 victòries en les 6 rondes que va disputar.

L’equip sub-16 partia d’una posició molt més modesta al rànquing inicial, la 12a posició dels 13 equips participants i amb uns objectius menys ambiciosos: millorar aquesta posició inicial. Després de disputar 5 matx –dels quals van aconseguir guanyar-ne un contra el Figueres- i haver de descansar una ronda perquè el número d’equips participants era imparell, els manresans van aconseguir el seu objectiu, assolint la 10a plaça a la classificació final. El campió de la categoria va ser el Club d’Escacs Llinars, que es va imposar en tots els encontres disputats.

Dan Clotet va encapçalar un equip mixt en categoria sub-16, format per dos jugadors de categoria sub-14 –ell mateix i en David Teply- i tres de categoria sub-16 –Alex Rueda, Alexia Escudero i Iraida Casadevall-. Malgrat la diferència d’edat, Clotet i Teply van liderar l’equip amb fermesa i van disputar bones partides contra rivals superiors sobre el paper, aconseguint ocupar la 6a posició final, empatats amb el 4t i 5è classificats i a un sol punt de la 3a posició.

Crònica de Marc Clotet


@angelbc

Author: @angelbc

Deixa un comentari